Cum sa faci lapte de pasare. Cea mai tare reteta

Cum sa faci lapte de pasare. Cea mai tare reteta

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru aceasta prajitura fantastica. Niciuna, insa, mai tare decat cea pe care v-o propunem azi.

Lapte de pasare. Ingrediente:

- 4 albusuri de ou;

- 4 linguri de sirop de zahar;

- o lingurita de sare de lamaie;

- un plic de gelatina;

- 125 ml de apa( un pahar);

- 100 grame de ciocolata;

- 50 grame de unt.

Lapte de pasare. Mod de preparare:

- dizolva gelatina intr-un pahar cu apa si las-o la hidratat pentru 60 minute;

- bate albusurile pana devin o spuma pufoasa;

- adauga sarea de lamaie si siropul de zahar;

- amesteca fara oprire in aceeasi directie;

- incalzeste apa in care s-a dizolvat gelatina, fara sa o fierbi;

- adauga apa cu atentie in spuma de albus, amestecand fara oprire;

- topeste tableta de ciocolata pe bain-marie si adauga untul.

- toarna ciocolata intr-o forma;

- muta forma la frigider pana se intareste;

- toarna spuma de albus deasupra ciocolatei intarite (in forma;

- muta tortul la frigider pentru o ora;

- scoate tortul de la rece si intoarce-l invers pe un platou.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Lapte de pasare cu vanilie si rom

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece...
Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta...
Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe...