Cum sa faci curatenie in casa. Sfaturi de la specialisti

Cum sa faci curatenie in casa. Sfaturi de la specialisti

Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Cand, cum si cat de des trebuie sa facem curat in casa? Intrebari cu raspunsuri subiective, la care fiecare raspunde cum doreste sau cum poate. Exista, insa, niste sugestii din partea specialistilor pe care, cu siguranta, vei dori sa le iei in calcul.

Cum sa faci curatenie in casa. Parerile expertilor microbiologi.

Toaleta. Este un adevarat focar pentru bacterii. Asadar, pentru a nu te imbolnavi, curata si dezinfecteaza toaleta cel putin o data pe saptamana.

Cada ar fi bine sa o cureti la fiecare doua saptamani sau o data pe saptamana daca iti faci dus frecvent. Perdelele de la dus trebuie sa fie dezinfectate o data pe saptamana. Astfel, vei evita aparitia mucegaiului.

Prosoapele aduna multe bacterii, deoarece sunt mai mereu umede. E preferabil sa schimbi prosopul de corp in mod cotidian. In schim, prosoapele de bucatarie ar fi bine sa le speli saptamanal.

Buretele de bucatarie. Un alt focar de bacterii. Din fericire, nu toate sunt daunatoare. Specialistii recomanda ca zilnic, dupa ce ai folosit buretele de vase, sa il lasi in apa clocotita timp de 2 minute sau sa il tii tot doua minute in cuptorul cu microunde. Schimvba buretele de vase la maximum o saptamana.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

A sosit acea zi in care casa trebuie sa arate din nou luna? E atata dezordine ca...
Orice om evoluat se simte responsabil sa faca si sa mentina curatenia in propria casa. Sigur, dezordinea...
Matura pare un obiect de curatenie demodat, avand in vedere succesul la fel de cunoscutului aspirator, care...