Cum pot fi indepartate urmele de marker permanent de pe o tabla alba

Cum pot fi indepartate urmele de marker permanent de pe o tabla alba

Oricui i se poate intampla sa incurce un marker special, a caror urme pot fi sterse, cu unul permanent.

Iata cum pot fi indepartate urmele de marker permanent de pe o tabla alba:

Folositi un marker special pentru stergere, de culoarea neagra sau inchisa si acoperiti in totalitate urmele markerului permanent. Markerul de stergere contine un solvent care dizolva urmele permanente.

Lasati suprafata sa se usuce, timp de cateva secunde si stergeti apoi cu un servetel de hartie sau cu un burete special pentru tabla alba.

Daca metoda precedenta nu functioneaza, stergeti tabla cu alcool. Majoritatea markerelor contin o solutie pe baza de alcool. Pulverizati alcool pe urmele de marker permanent sau folositi o carpa imbibata in alcool etilic. Puneti tabla alba intr-o zona ventilata si acoperiti petele cu alcool. Stergeti apoi tabla cu o carpa uscata, curata si neabraziva, folosind miscari circulare, pentru a indeparta urmele. La sfarsit curatati tabla cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Folositi acetona sau dizolvant de unghii, daca urmele persista si niciuna dintre metodele de mai sus nu da roade. Aveti grija insa, deoarece acetona este un compus chimic extrem de inflamabil, asadar este indicat sa o folositi intr-o incapere bine ventilata. Aplicati acetona pe urmele de marker permanent de pe tabla alba, cu ajutorul unei carpe si frecati pana cand petele dispar. La sfarsit clatiti tabla cu apa si uscati-o. Aceasta metoda poate dauna tablelor cu rama lacuita sau din lemn, insa reprezinta cea mai eficienta cale de a indeparta urmele de marker permanent.

Cumparati o solutie speciala de curatare. Aceste solutii pot fi destul de costisitoare, insa reprezinta metoda ideala de indepartare a urmelor de marker permanent de pe o tabla alba.

Evitati folosirea unor mijloace traditionale de curatare, abrazive, cum ar fi: bicarbonatul de sodiu, pasta de dinti, diferite prafuri sau alte chimicale, deoarece acestea indeparteaza petele, insa pot strica suprafata tablei albe, facand imposibila indepartarea petelor ulterioare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodar are in bucatarie o razatoare. De obicei, un astfel de obiect se schimba rar. Nu...
Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele...