Cum sa folosesti turmeric proaspat. In retete:
1. Condiment pentru mancaruri. Ras proaspat - curata radacina si razuieste o cantitate mica. Adaug-o turmericul ras in supe, curry-uri, tocana, orez sau legume sotate.
2. Infuzie. Fierbe cateva feliute de turmeric in apa pentru ceai. Poti adauga miere si lamaie pentru un gust mai bun.
3. Smoothie sau sucuri. Adauga o bucata mica (1-2 cm) de turmeric curatat intr-un blender cu fructe, legume sau alte ingrediente preferate pentru un smoothie sanatos.
4. Pasta de curcuma. Amesteca turmeric ras cu putin ulei de cocos si piper negru (pentru a-i creste absorbtia) si vei obtine o pasta ce poate fi folosita in mancaruri sau bauturi, precum laptele de aur.
Cum sa folosesti turmeric proaspat. Pentru sanatate:
1. Ceai antiinflamator. Rade o bucatica de turmeric, adaug-o intr-o cana de apa fierbinte si lasa amestecul la infuzat 5-10 minute. Daca doresti, adauga ghimbir, scortisoara sau miere.
2. Aplicatii locale. Obtine o pasta din turmeric ras si apa sau iaurt pentru a o utiliza ca masca pentru piele (antiinflamatoare si antiseptica). Nu lasa masca sa actioneze prea mult, deoarece poate pata pielea temporar.
3. Tonifiant digestiv. Amesteca putin turmeric ras intr-un pahar cu apa calda. Bea continutul dimineata, pe stomacul gol. Are rol de stimulare a digestiei.
Important. Tine radacina de turmeric in frigider, intr-un recipient sigilat sau invelita intr-un prosop de hartie. Doar asa ii vei prelungi prospetimea.
Citeste si: Bea un pahar de apa cu turmeric in fiecare dimineata