Cum sa faci curat fara sa folosesti substante toxice?

Cum sa faci curat fara sa folosesti substante toxice?

Toate produsele de curatenie ce se vand in magazine contin substante toxice care dauneaza  mediului si care pot avea, in timp, efecte negative si asupra sanatatii noastre.

Cele mai bune pentru sanatate si mediu sunt produsele ecologice pe care le poti prepara acasa, fara prea multi bani si fara mult efort.  De ce este mai bine astfel? Pentru ca vei ajunge sa faci curat in casa fara sa folosesti substante toxice pentru tine sau pentru mediu.

1

Foloseste bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu se foloseste la unele retete alimentare, la spalatul dintilor pentru albire, e chiar recomandat in cazul stomatitelor deci e un produs inofensiv sanatatii ba chiar omoara germenii. Amestecat cu apa si cu putin detergent lichid de vase reprezinta solutia perfecta pentru spalarea veselei dar si pentru degresarea si dezinfectarea acesteia.
Daca adaugati bicarbonat in masina de spalat rufe va ajuta la spalarea mai buna a rufelor.

2

Foloseste otet. Otetul este folosit ca inlocuitor al bicarbonatului, deci nu pot fi folosite impreuna. Otetul este un acid care degreseaza, dezinfecteaza si previne aparitia mucegaiului. Puteti folosi otetul pentru indepartarea petelor de cafea sau ceai de pe cesti dar il puteti folosi si la spalarea gresiei sau a faiantei.

3

Foloseste borax. Boraxul este un mineral ce poate fi folosit la albirea hainelor (atunci cand adaugi  putin borax in masina de spalat), la desfundarea tevilor (prin turnarea a 3 linguri de borax in tevi  si lasat sa actioneze timp de o ora dupa care se  clateste cu apa calda), indeparteaza petele de pe covoare, petele de pe chiuveta, mucegaiul etc. Boraxul este toxic si deci trebuie evitata ingerarea sa iar pentru siguranta dvs. se recomanda purtarea manusilor cand intrati in contact cu el.

4

Foloseste sapun de casa. Sapunul de casa e biodegradabil si poate fi folosit  mai ales la spalarea rufelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Praful care circula zilnic prin casa se depune pe suprafete, find un adevarat pericol si pentru sanatate....
Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la...