Vezi cum iti poti izola geamurile iarna folosind folia cu bule

Vezi cum iti poti izola geamurile iarna folosind folia cu bule

Folia cu bule este adesea folosita pentru a izola ferestrele cu efect de sera in timpul iernii, dar, de asemenea, pare sa functioneze bine pentru ferestrele din locuinta proprie.

Folia cu bule se poate aplica pe orice tip de geam, indiferent ca fereastra are o forma obisnuita sau una neregulata. Dezavantajul este ca folia cu bule reduce din intensitatea luminii care patrunde in mod obisnuit pe fereastra, de aceea aceasta metoda de izolare este folosita doar in anotimpul rece.

Foliile cu bule de mari dimensiuni izoleaza mai bine suprafata geamului si lasa lumina sa treaca prin fereasta mai mult, de aceea oamenii prefera aceasta metoda de izolare pe timp de iarna.

Mod de aplicare:

- Taie folia cu bule folosind o foarfeca exact dupa dimensiunea panoului de geam.

- Aplica pe fereastra o pelicula de apa cu ajutorul unui spray cu pulverizator.

- Aplica folia cu bule in timp ce fereastra este inca umeda si preseaz-o pe geam.

- Partea cu bule trebuie lipita direct pe sticla.

- Pentru a scoate folia cu bule, incepe operatiune de indepartare de la un colt al ferestrei. Daca vrei sa economisesti bani, inlatura cu grija folia, astfel incat sa ramana intreaga.

Pune la colturi niste semne de hartie ca sa stii cum sa o lipesti pe geam atunci cand vei mai avea nevoie sa iti izolezi ferestrele. Eventual, numeroteaza fiecare colt.

Avantaje:

Folia cu bule nu murdareste si nu pateaza geamurile. Cel mult va trebui sa iti cureti ferestrelecu o solutie de geamuri. Daca intampini probleme cu folia in momentul in care o desprinzi de pe fereastra, poti incerca sa adaugi un pic de glicerina in apa, dar acest lucru probabil ca nu va fi necesar.

Folia cu bule poate fi aplicata de oricine. Nu trebuie sa ai cunostinte tehnice sau o anumita calificare pentru a folosi aceasta metoda de izolare a geamurilor.

Acest ambalaj nu este costisitor si se aplica in doar cateva minute, in functie de indemanare.

Cand se aplica pe geamuri folia cu bule de aer?

Folia cu bule de aer este un bun izolator pentru ferestre, de aceea se poate aplica toamna, cand temperaturile de afara scad si condensul isi face aparitia in unele locuinte. Folia cu bule de aer se indeparteaza de pe geamuri primavara.

Unde gasesti folie cu bule de aer?

Mergi la furnizorii en-gros din zona si solicita materiale de ambalare. Cumpara cel putin o rola de folie.

Cauta un depozit de mobila sau alt magazin care vinde marfuri fragile. Aici vei gasi produse ambalate in folie cu bule si este posibil sa obtii materialul dorit gratuit.

Roaga eventual un prieten sau o cunostinta care lucreaza intr-un astfel de magazin sau depozit sa iti faca rost de folie cu bule pentru a-ti izola ferestrele. Zilnic aceste folii sunt aruncate, imediat ce produsele invelite in acest material vor fi scoase din ambalajul lor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Geamurile masinii se aburesc rapid in perioada rece a anului, cand exista un contrast evident de temperatura...