Cum sa adormi rapid. Metoda Beaudoin

Cum sa adormi rapid. Metoda Beaudoin

Insomnia si somnul nelinistitor reprezinta probleme reale intr-o societate in care cei mai multi dintre noi ne vaitam de stres. Peste 35% dintre adulti au astfel de probleme. Si nu ne referim doar la persoanele de varsta a treia, care, din motive firesti, isi comprima timpul de somn. Exista multe metode de a-ti imbunatati somnul de noapte. De la pilule specifice, la diverse masaje de relaxare si pana la elemente de autosugestie. Din ultima categorie, am ales o tehnica aparte. Vorbim despre metoda patentata de doctorul Luc Beaudoin de la Universitatea Simon Fraser din Canada.

Cum sa adormi rapid. Metoda Beaudoin. Amestecul cognitiv. Doctorul Beaudoin si-a numit metoda Cognitive Shuggle(amestecul cognitiv). Aceasta se refera la o tehnica care implica imaginarea anumitor obiecte aleatorii usor de vizualizat. Vizualizand astfel de obiecte gandurile negative/grijile vor fi alungate si vei putea sa adormi mai usor. A te gandi, insa, la obiecte de asemenea natura nu e chiar usor. Pentru a reusi, medicul Luc Beaudoin a lansat aplicatia My Sleep Button, pe care oricine o poate descarca din Google Play. Aceasta aplicatie te ajuta sa selectezi lista de cuvinte potrivite pentru tine. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa iti imaginezi respectivele cuvinte.

Foloseste imaginatia pentru a te relaxa. Daca esti reticent cu privire la aplicatia de mai sus, poti incerca metoda proprie. Gandeste-te la un cuvant aleatoriu, neutru, care nu implica emotie personala. Cuvantul ar trebui sa aiba minimum 5 litere, sa zicem adormit. Vei descrie acest cuvant, imaginandu-ti obiecte care incep cu fiecare litera din respectivul cuvant . De exemplu:

- astronaut;

- dromader;

- oaie;

- ras;

- mac;

- ie;

- tigru.

Ai grija sa alegi cuvinte care sa nu provoace emotii stresante sau negative. Daca ai ajuns la finalul exercitiului fara sa adormi, repeta metoda, folosind un alt set de cuvinte.

Testeaza metoda. Pentru a se asigura ca metoda functioneaza, specialistii Universitatii Simon Fraser au incercat-o pe 154 studenti, care aveau probleme cu somnul. Subiectii au incercat metoda, iar rezultatele au dovedit ca abilitatile lor cognitive de somn s-au imbunatatit foarte mult. Nu numai ca studentii au adormit mai repede, dar au inregistrat si o imbunatatire a calitatii somnului. Mai mult, dr. Luc Beaudoin a primit semnale pozitive dupa lansarea aplicatiei. Multe persoane au declarat ca , folosind, respectiva aplicatie, au reusit sa scape de insomnie.

Citeste si: Suferi de insomnie? Evita consumul acestor alimente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu...
Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru...
Oamenii petrec aproximativ o treime din viata dormind. Sanatatea noastra depinde, in mare masura, de calitatea somnului...