Cum sa scapi de insomnie. Te ajuta aceste plante

Cum sa scapi de insomnie. Te ajuta aceste plante

Una dintre marile probleme ale omului din societatea moderna este insomnia. Stresul cotidian, problemele sociale si o alimentatie improprie sunt cele mai frecvente cauze ale somnului neodihnitor. Pe termen lung, insomnia poate duce la afectiuni mult mai grave. Pentru a evita aceste probleme, e necesar sa tratezi tulburarile de somn. Medicii recomanda tratamentul clasic(medicatia specifica).

Ca alternativa la medicamentele care pot provoca dependenta si alte tulburari ai cateva plante. Tot ce trebuie sa faci este sa plasezi planta in apropierea patului pe timp de noapte. Sa vedem despre ce flori care influenteaza pozitiv somnul este vorba:

Aloe Vera. De obicei, aceasta planta are rol estetic, fiind folosita, din plin, in industria frumusetii. In egala masura, aloe vera este foarte buna si impotriva insomniilor. Pe timp de noapte, aceasta planta elimina o cantitate sporita de oxigen, care, e demonstrat stiintific, ajuta la imbunatatirea calitatii somnului!

Lavanda. Mirosul eliberat de aceasta planta are efect calmant. Tocmai de aceea in industria produselor de ingrijire este folosita pentru crearea sampoanelor si a gelurilor de dus! Asadar, daca vrei sa dormi mai repede, ar fi bine sa asezi undeva langa pat un ghiveci cu lavanda!

Iasomie. Mirosul puternic al acestei plante se simte din plin pe timp de noapte. Tine-o in ap[ropierea patului, deoarece calmeaza la fel cum o face diazepamul/valiumul!

Sansevieria. Oamenii de stiinta au descoperit ca frunzele acestei plante sunt capabile sa absoarba radiatiile eliberate de aparatele electrocasnice. Daca stai mult timp in fata gadget-ului preferat, s-ar ptea sa ai dificultati din cauza radiatiilor si a luminii albastre degajate de acesta. Pune o sansevieria in zona si s-ar putea sa scapi de insomnie!

Iedera comuna. Aceasta planta filtranta combate diferite tipuri de mucegai, reducand efectele nocive ale toxinelor cu pana la 94%! Vorbim, asadar, de o planta perfec ta pentru locuintele in care traiesc persoane alergice si astmatice!

Citeste si: Cum sa previi INSOMNIA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu...
Insomnia si somnul nelinistitor reprezinta probleme reale intr-o societate in care cei mai multi dintre noi ne...
Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru...