Cum sa folosesti MASINA de SPALAT. 7 exemple de ASA NU

Cum sa folosesti MASINA de SPALAT. 7 exemple de ASA NU

Orice femeie care se doreste gospodina respecta cateva reguli cand vine vorba de spalarea rufelor la masina. Cea mai importanta, evident, este selectia hainelor. N-o sa le amesteci pe cele colorate cu cele albe! Mai sunt si alte reguli, insa, pe care daca nu le stiai, le vei tine minte din articolul ce urmeaza.

1. Etichetele. Citind etichetele, vei invata sa triezi hainele in functie de material si sa setezi temperatatura potrivita pentru masina de spalat.

2. Detergentul. Cantitatea de detergent trebuie sa fie in concordanta cu numarul de kilograme de rufe pe care le introduci in masina. Mai mult detergent iti va incarca hainele si chiar poate declansa alergii in momentul purtarii acestora. O cantitate mai mica, in schimb, nu va spala hainele asa cum trebuie. De obicei, e suficient sa umpli capacul la 3 sferturi din capacitate. Cand nu ai siguranta cantitatii de detergent, poti utiliza capsule pentru spalat.

3. Ce faci dupa spalarea hainelor. Obisnuieste-te sa golesti masina imediat ce s-a finalizat ciclul spalarii! Daca stau prea mult in cuva, hainele pot prinde un miros neplacut. Mai mult, acesta este mediul propice inmultirii diferitelor bacterii in masina de spalat.

4. Prosoapele de bucatarie. Spala prosoapele de bucatarie la o temperatura de minimum 60 grade Celsius, intr-un ciclu de spalare de cel putin 60 minute.

5. Lenjeria de pat. Ar fi bine sa cumperi lenjerie de calitate pe care sa o poti spala la temperaturi mari. Asa vei impiedica inmultirea acarienilor.

6. Temperatura vs detergentii pudra. Nu seta masina la temperaturi prea mici, daca folosesti detergent pudra. Acest produs pentru spalarea hainelor nu se dizolva la fel de bine ca acela lichid in apa cu o temperatura mai scazuta.

7. Curatarea. Obisnuieste-te sa cureti usa masinii de spalat si sertarul in care pui detergetul, balsamul si inalbitorul cel putin o data pe luna.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masina de spalat este un obiect electrocasnic indispensabil pentru omul modern. Multe persoane o folosesc, din pacate,...
Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele...
Cu totii am intampinat, la un moment dat, anumite probleme, legate de spalatul rufelor. Iata 5 ponturi...