Cum sa incalzesti casa. 5 modele fara incalzire centralizata!

Cum sa incalzesti casa. 5 modele fara incalzire centralizata!

Incalzirea centralizata este utilizata in proportie covarsitoare pe intreg Mapamondul! Acest regim de distributie a energiei termice este la indemana, insa nu e si cel mai rentabil. Va vine sa credeti sau nu exista tari europene si asiatice fara sistem de incalzire centralizata. In aceste state, oamenii nu sufera de frig! Mai mult, reusesc sa faca economii substantiale.

1. Germania. Sistemul de incalzire centralizata nu exista in aceasta tara pur occidentala. Fiecare neamt se incalzeste de sine statator. In blocuri, exista instalatii speciale de gaz, iar casele detin cazane. Astfel, fiecare cetatean german plateste exact cat consuma. Temperatura din calorifere poate fi reglata dupa bunul plac. Mai mult, autoritatile ofera recomandari de economisire a energiei!

2. Marea Britanie. Dupa modelul german, britanicii isi incalzesc, dupa vointa proprie, casele! Energia termica in aceasta zona a lumii este destul de costisitoare, astfel ca multi cetateni prefera sa inchida incalzirea peste noapte! Pijamaua, plapuma groasa si caldura acumulata peste zi sunt argumente suficiente pentru un somn linistit. Baile britanicilor nu dispun de incalzire, temperatura in aceste incaperi nedepasind 10-12 grade Celsius! Si poate cel mai important: in perioada in care sunt plecati de acasa, britanicii opresc sistemul de incalzire!

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer...
Iarna grea cu multa zapada si ger naprasnic da mari batai de cap romanilor! In case, caloriferele...
Te-ai saturat sa platesti sume astronomice pe facturile de la RADET? Esti suparat ca dai o groaza...