1. Ascutirea. Lama unui cutit trebuie reascutita periodic. Alege un dispozitiv potrivit tipului de lama din care este fabricat cutitul. Nici clasicele pietre de ascutit nu sunt de lepadat, insa e nevoie de pricepere si mare atentie, pentru ca altfel risti sa te tai.
2. Conditiile de pastrare dupa utilizare.
- nu lasa cutitul in apa, in chiuveta sau cu alte vase peste el. Spala imediat cutitul cu apa calda, usuca-l(sterge-l) si pune-l la locul sau.
- cutitul se pastreaza intr-un suport, intr-o teaca sau invelit intr-o hartie.
- cutitul nu se usuca in pozitie verticala, cu varful in jos sau sus, ci doar in pozitie orizontala. De asemenea, lama trebuie ferita de celelalte vase puse la uscat.
- nu tine cutitul in sertar, langa alte ustensile de bucatarie sau tacamuri! Risti sa te tai, atunci cand cauti un obiect in graba. In plus, lama se poate deteriora.
Sfat: Cumpara cutite din otel inoxidabil. Sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de cutite, insa au o rezistenta crescuta la coroziune si socuri (termice si fizice).