Cum sa intretii cutitele de bucatarie

Cum sa intretii cutitele de bucatarie

Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti usureaza munca. Din pacate, nu foarte multi romani stiu cum sa intretina aceste obiecte de bucatarie. Astazi, iti oferim cateva sfaturi in acest sens.

1. Ascutirea. Lama unui cutit trebuie reascutita periodic. Alege un dispozitiv potrivit tipului de lama din care este fabricat cutitul. Nici clasicele pietre de ascutit nu sunt de lepadat, insa e nevoie de pricepere si mare atentie, pentru ca altfel risti sa te tai.

2. Conditiile de pastrare dupa utilizare.

- nu lasa cutitul in apa, in chiuveta sau cu alte vase peste el. Spala imediat cutitul cu apa calda, usuca-l(sterge-l) si pune-l la locul sau.

- cutitul se pastreaza intr-un suport, intr-o teaca sau invelit intr-o hartie.

- cutitul nu se usuca in pozitie verticala, cu varful in jos sau sus, ci doar in pozitie orizontala. De asemenea, lama trebuie ferita de celelalte vase puse la uscat.

- nu tine cutitul in sertar, langa alte ustensile de bucatarie sau tacamuri! Risti sa te tai, atunci cand cauti un obiect in graba. In plus, lama se poate deteriora.

Sfat: Cumpara cutite din otel inoxidabil. Sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de cutite, insa au o rezistenta crescuta la coroziune si socuri (termice si fizice).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos....
Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci?...