Bucatarie

Lista articolelor despre bucatarie pe AflaCum.ro

Articole despre bucatarie

Citeste cele mai noi articole despre bucatarie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bucatarie, pe AflaCum.ro!

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti usureaza munca. Din pacate, nu foarte multi romani stiu cum sa intretina aceste obiecte de bucatarie. Astazi, iti oferim cateva sfaturi in acest sens.

1. Ascutirea. Lama unui cutit trebuie reascutita periodic. Alege un dispozitiv potrivit tipului de lama din care este fabricat cutitul. Nici clasicele pietre de ascutit nu sunt de lepadat, insa e nevoie de pricepere si mare atentie, pentru ca altfel risti sa te tai.

2. Conditiile de pastrare dupa utilizare.

Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si timp, iar aparatul special poate face multa risipa, curatand un strat prea gros de coaja.

1. Cartofi. Leguma de baza in multe dintre retetele gospodinelor, cartoful se poate curata usor si foarte rapid.

Ce trebuie sa faci: 

Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca o rutina inevitabila. Indiferent de ce parte a baricadei esti, iti aratam cum poti sa ai rezultate notabile in bucatarie; sa fii mai eficient, pana la urma.

1. Adauga sare si lapte peste conopida pentru a o pastra alba. Conopida tinde sa se innegreasca in timpul procesului de fierbere. Pentru a evita asta, adauga lapte si sare in apa in care urmeaza sa o fierbi.

2. Pastreaza aspectul legumelor si dupa fierbere. Legumele se pot distruge prin fierbere, frigere sau prajire. Nu si daca, le treci prin apa rece ca gheata, imediat dupa preparare. ;)

Bucatariile se dovedesc adesea a fi neincapatoare, oricat de mari ar fi. Pentru a evita acest neajuns, ar trebui sa eliminati urmatoarele 13 lucruri:

1. Flacoanele goale.

2. Farfuriile in plus.

Produsele de curatare din comert nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie pentru mentinerea curateniei in bucatarie! Unele nu curata in profunzime obiectele pline de praf, de grasime sau de calcar, costa destul de mult si contin substante toxice.

Daca te-ai saturat sa dai bani pe produsele de curatare si tot nu e luna in bucataria ta, ai acum o alternativa ieftina, sanatoasa si eficienta.

De ce ai nevoie:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E debandada mare in bucatariile gospodinelor din Romania. Doar e perioada Craciunului! Vase murdare, lucruri pe care...
Carnea cruda de orice fel poate produce contaminarea altor alimente, daca nu sunt luate masurile de precautie...
Servetelele de material adauga un plus de eleganta meselor festive. Va prezentam 3 metode de impaturire a...
Andivele cunoscute si sub denumirea de aurul alb din bucatarie produc adevarate minuni pentru sanatate si frumusete. ...
Pentru a putea rezista tentatiei gustarilor dintre mese, faceti-va un program zilnic, care sa contina trei mese...
Gustul mancarurilor este adesea imbogatit de gospodine cu diverse ierburi uscate, condimente si pulbere pe baza de...