Cum sa pastrezi CURATENIA in CASA. N-o sa crezi, dar acest gandacel te va ajuta!

Cum sa pastrezi CURATENIA in CASA. N-o sa crezi, dar acest gandacel te va ajuta!

Orice om evoluat se simte responsabil sa faca si sa mentina curatenia in propria casa. Sigur, dezordinea si mizeria se produc relativ repede intr-o casa locuita; tot la la fel apar si musafirii nepoftiti precum muste, alte insecte si chiar rozatoare(daca locuinta este mai veche).

Insectele, motiv de repulsie si chiar fobie. Primul instinct atunci cand vezi o insecta in casa? S-o omori. Motivele sunt simple: iti provoaca repulsie si probabil ti-e teama ca respectiva insecta sa nu se inmulteasca.

Gandacelul prieten. Totusi, daca ai dat peste insecta din fotografia de mai sus n-o ucide sub nicio forma! E foarte utila in casa ta! Vorbim despre Scutigera coleoptrata, din clasa miriapodelor, care are corpul alungit, plat, segmentat si contine cate o pereche de picioare pe fiecare segment. Prefera locurile racoroase si umede. Daca nu-ti place unde l-ai gasit, muta-l, dar nu-l omori!

Explicatie. Scutigera coleoptrata curata casa de alte insecte care incearca sa se inmultreasca in caminul tau. Acest miriapod are un meniu foarte larg, din care nu lipsesc paianjenii si furnicile. De altfel, nu e mofturos: consuma cam orice gandac ii iese in cale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la...
Casa ordonata si curata? Daca reusesti sa o mentii, foarte bine! Pentru ca, de multe ori, din...