Cum sa reduci costurile energiei electrice in sezonul cald

Cum sa reduci costurile energiei electrice in sezonul cald

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli care cresc simtitor costurile energiei electrice. Daca in sezonul rece consumul de gaz este mai mare si umfla costurile de intretinere, vara creste factura la curent, mai ales din cauza folosirii excesive a aparatelor de aer conditionat.

Exista, din fericire, solutii pentru a face economie de energie electrica in sezonul cald. Iata care sunt acestea:

Izoleaza bine ferestrele si usile exterioare. Micile crapaturi din locuinta pot face aproape inutil aparatul de aer conditionat. Asta deoarece aerul rece generat de aparat ar putea fi risipit. Mai mult, aerul cald va patrunde in casa ta. Si uite asa, vei tine deschis aparatul de aer conditionat prea mult, fara sa te bucuri de racoare. Iar factura la curent s-ar putea sa te sperie. Asadar, nu uita sa izolezi cum trebuie usile si ferestrele!

Monteaza obloane. Probabil nu stiai, insa obloanele au un rol esential in pastrarea temperaturii din locuinta. Acestea pot pot reduce cu pana la 45% gradul de incalzire a camerei! Odata montate obloanele , nu vei mai simti nevoia sa tii aparatul de aer conditionat deschis ore in sir, iar economia de energie electrica e asigurata.

Utilizeaza ventilorul. Nu e rau sa ai sistem de aer conditionat. Pe langa acesta, insa, e bine sa ai macar un ventilator! Poti da drumul aparatului de aer conditionat pentru o ora. Inchide- apoi si da drumul ventilatorului. Acesta va mentine racoarea generata de aerul conditionat. Mai mult, in zilele mai putin caniculare de vara, poti folosi strict ventilatorul. Va fi suficient pentru a avea o temperatura potrivita in locuinta.

Foloseste eficient ferestrele. Seara deschide ferestrele si asa aerul mai rece sa patrunda in casa. Evident , vei opri aerul conditionat in aceasta perioada. Apoi, dimineata, imediat ce ai facut ochi, inchide feretrele si trage jaluzele. Doar asa soarele vei pastra o temperatura suportabila in casa!

Ai grija de aparatul de aer conditionat. Pentru a nu consuma aiurea, aparatul are nevoie de filtre bune. Curata-le regulat si schimba-le cand e nevoie. Vei reduce, astfel, costurile la curent cu aproape 15%.

Citeste si: Cum sa scazi costurile energiei electrice. Evita aceste greseli comune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli...
Costurile pentru energia electrica au crescut astazi foarte mult pentru ca pretul Kwattului s-a tot marit in...