Cum sa diminuezi costurile la energia electrica?

Cum sa diminuezi costurile la energia electrica?

Costurile pentru energia electrica au crescut astazi foarte mult  pentru ca pretul Kwattului s-a tot marit in timp dar si pentru ca o gospodarie, astazi, consuma mai mult decat pe vremuri.

Astazi avem aer conditionat, computere, cuptoare, care toate fac ca pretul facturii  sa creasca si sa reprezinte o mare parte din venitul nostru lunar. Din fericire exista mijloace prin care sa se diminueze costurile la energia electrica:

1

Becurile economice  sunt cea mai buna alegere pentru iluminatul casei. Fa un efort si schimba-ti toate becurile obisnuite cu unele economice.

2

Alege electrocasnice de clasa energetica A+ sau A++. Fa un efort financiar atunci cand achizitionezi un frigider nou sau o masina de spalat pentru o clasa energetica A+ caci astfel faci o economie considerabila la fiecare factura.

3

Inchide  TV-ul atunci cand nu te uiti la el, luminile in casa inainte de culcare, lumina pe hol daca nu e nimeni prin casa, radio-ul etc. Acestea   nu presupun costuri mari dar, adunate, reprezinta banuti in plus pe care-i dai la fiecare factura fara sa fie nevoie.

4

Fii practic in alegerile tale. In loc sa  folosesti o masina de spalat vase sau una de uscat rufe, care consuma foarte multa  energie si deci presupun costuri mari la factura, poti sa iti usuci rufele natural, atarnate undeva afara, la fel,  poti sa-ti speli singur vasele de mana. Foloseste mai rar cuptorul cu microunde; inlocuieste-l cu cel pe gaz; e chiar mai bine pentru sanatate.

Toate acestea reprezinta mici solutii pentru a reduce urmatoarea factura. Evident, sunt  multe mijloace de economisire de ex.  folosirea de panouri solare care reduc consistent factura si care reprezinta o alegere verde si inspirata; dar pana atunci poti folosi aceste sfaturi la indemana pentru a diminua costul facturii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indiferent daca esti un colectionar de monede experimentat sau unul incepator, vei avea cu siguranta dorinta de...
Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli...