Probabil crezi ca mopul de bumbac este cea mai buna solutie pentru casa ta. Specialistii spun, insa, ca nu e chiar asa. Mai eficient ar fi mopul de microfibra. Iata de ce:
- retine mai bine praful si substantele lichide deoarece e tesut in fire mai groase decat mopul din bumbac. Practic, puterea de absorbtie a mopului din fibre e de 7 ori mai mare decat greutatea sa;
- e mai usor de stors;
- se spala foarte usor cu apa calda, dupa utilizare, astfel incat il vei putea folosi, din nou, cu succes. Asadar, acest tip de mop este mai economic decat cel de bumbac, deoarece nu esti nevoit/a sa il cumperi frecvent.
- poate fi folosit si uscat pentru indepartarea prafului de pe parchet si de pe gresie.
Sfat. Nu curata uleiul cu mopul din microfibra.
Alternativa moderna. Daca bugetul iti permite, poti achiziona un mop(aparat) cu aburi, care curata in profunzime orice suprafata. Pretul de pornire pentru un astfel de obiect de uz casnic este de 380 lei.
Avantajele folosirii mopului cu abur:
- curata orice suprafata;
- este rapid si asigura un grad mai ridicat de confort decat mopul clasic;
- e igienic. Aburul omoara germenii si bacteriile, fara a fi nevoie de utilizarea substelor chimice de curatare. E suficienta apa.
Sfaturi:
- cand alegi mopul cu aburi, informeaza-te cu privire la puterea sa(wati), in functie de care va incalzi apa. Un aparat de 1500 wati, spre exemplu, va actiona in 30 secunde, in timp ce aparatele cu putere mai mica(mai ieftine) au capacitatea de a incalzi apa in 60-90 secunde.
- vezi daca mopul cu aburi e alimentat la priza sau are acumulatori. Alege, asadar, in functie de necesitatile tale.
- exista modele cu sau fara filtru de calcar activ. Daca alegi prima varianta, vei putea folosi apa de la robinet, fara alte complicatii. In al doilea caz, ar trebui sa folosesti un anumit tip de apa cu detergent pentru a evita depunerea de calcar care sa blocheze orificiile si sa grabeasca degradarea mopului.