Ceai de busuioc - proprietati

Ceai de busuioc - proprietati

Ceaiul de busuioc contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv, a aparatului urinar si este un calmant al gatului.

Prin actiunile antimicrobiene sau antiinflamatorii, busuiocul este de un real ajutor in tratamentul multor afectiuni.

Astfel, ceaiul de busuioc este benefic in tulburarile gastro-intestinale, deoarece busuiocul stimuleaza digestia, calmeaza colicile, ajuta la eliminarea gazelor, este antiseptic intestinal si diuretic.

De asemenea, ceaiul de busuioc este foarte util in inflamatiile cailor respiratorii, busuiocul fiind utilizat ca antiseptic respirator, antispastic, antitusiv, bronhodilatator.

Busoiocul este recomandat si pentru stimularea secretiei de lapte, stimulent al sistemului imunitar, tonic general, tonic nervos, antidepresiv.

Daca suferi de ulcer, gastrita, colita, gripa, bronsita, probleme cardiovasculare sau ai probleme cu ficatul, ceaiul de busuioc iti va ameliora din probleme.

Busuiocul este indicat si pentru fumatori deoarece acesta scade din efectul nociv al nicotinei.

Ingredientele ceaiului de busuioc: partea aeriana a plantei Ocimum basilicum, fam. Lamiaceae, care consine uleiuri volatile, tannin, acid cafeic, acid rozmarinic.

Efectele ceiaului de busuioc: antispastic, antiseptic, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), antiemetic (indeparteaza senzasia de greata), antiinflamator, emolient, galactagog (stimuleaza secretia lactata), diuretic, reconfortant, tonic.

Intrebuintari principale: balonare, colici, colite spastice si de fermentatie, gastrite

Alte intrebuintari: inapetenta (lipsa poftei de mancare), raceli, bronsite, cistita, astenie, alaptare.

Contraindicatii: Sarcina

Preparare: Infuzie din 1 lingurita sau un plic la o cana cu apa.

Intrebuintare: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, inainte de masa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul din coada calului sustine functia excretorie a rinichilor, ajuta la mentinerea unei functii urinare normale si...
Ceaiul din fructe de catina confera vitalitate organismului si sustine sistemul imunitar, protejeaza celulele si tesuturile impotriva...
Ceaiul de musetel are o multitudine de proprietati, putand fi utilizat in mai multe afectiuni. Astfel, principalele...