Ayurveda. Apa fiarta si racita intareste organismul

Ayurveda. Apa fiarta si racita intareste organismul

Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 i.Hr.- c. 1500 i.Hr.). Principiile sale sunt valorificate in ceea ce, in zilele noastre, numim terapii alternative. Unul dintre leacurile medicinei ayuverdice este apa fiarta si racita.

Apa fiarta si racita intareste sistemul imunitar.

Ce se intampla daca fierbi si racesti apa. Prin fierbere, sunt distruse microorganismele periculoase si sunt eliminate, in mare masura, impuritatile din apa.

Apa fiarta si racita in cultura orientala. Este stiut faptul ca foarte multe afectiuni apar pe fondul acumularii de toxine in organism. In cultura orientala, fierberea incarca apa cu elementul focului, denumit Agni in sanscrita. Aceasta incarcare ajuta corpul sa se vindece mai usor, sa se regenereze rapid, sa absoarba mai bine nutrientii din alimente si sa elimine mai repede toxinele prin scaune si urina. Cand elementul focului este slab, corpul se incarca cu toxine si deseuri denumite Ama. Aceasta acumulare favorizeaza, conform Ayurveda, aparitia bolilor. Pentru a nu permite ama sa-si faca de cap, e bine sa consumi apa fiarta si racita; se bea fie fierbinte, fie la temperatura camerei.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiul de palmarosa este un remediu folosit in medicina ayurvedica care provine de la o planta aromata...
Primavara se curata via. Asta inseamna, in principal, taierea sa care va stimula productia de struguri in...
Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare