Ayurveda. Apa fiarta si racita intareste organismul

Ayurveda. Apa fiarta si racita intareste organismul

Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 i.Hr.- c. 1500 i.Hr.). Principiile sale sunt valorificate in ceea ce, in zilele noastre, numim terapii alternative. Unul dintre leacurile medicinei ayuverdice este apa fiarta si racita.

Apa fiarta si racita intareste sistemul imunitar.

Ce se intampla daca fierbi si racesti apa. Prin fierbere, sunt distruse microorganismele periculoase si sunt eliminate, in mare masura, impuritatile din apa.

Apa fiarta si racita in cultura orientala. Este stiut faptul ca foarte multe afectiuni apar pe fondul acumularii de toxine in organism. In cultura orientala, fierberea incarca apa cu elementul focului, denumit Agni in sanscrita. Aceasta incarcare ajuta corpul sa se vindece mai usor, sa se regenereze rapid, sa absoarba mai bine nutrientii din alimente si sa elimine mai repede toxinele prin scaune si urina. Cand elementul focului este slab, corpul se incarca cu toxine si deseuri denumite Ama. Aceasta acumulare favorizeaza, conform Ayurveda, aparitia bolilor. Pentru a nu permite ama sa-si faca de cap, e bine sa consumi apa fiarta si racita; se bea fie fierbinte, fie la temperatura camerei.

Apa fiarta si racita. Cand, cum si pentru ce s-o folosesti:

- te scapa de raceala si gripa. Pentru asta e recomandat sa fierbi apa pana ce scade la jumatate din volumul initial. Bea apoi calda, ca in cazul ceaiului, insa niciodata prea fierbinte.

- astmul, artrita, colita, migrenele, sinuzita, angina pectorala si alte afectiuni cardiace, celulita si obezitatea se amelioreaza daca bei, in mod regulat, apa calda si racita.

- febra cronica apare din cauza incarcarii tesuturilor cu ama(toxine). Ama poate fi combatuta prin folosirea shadangpanija. Aceasta nu e nimic altceva decat apa fiarta si racita, fara alte ingrediente adaugate. Apa trebuie sa dea in clocot pana ce cantitatea scade la doua cincimi din volumul initial. Terapia cu shadangpanija dureaza, in genere, 3 zile, insa durata poate varia in functie de severitatea simptomelor. Pe toata durata terapiei, nu ai voie sa consumi alimente si niciun alt lichid.

Cum sa consumi APA pentru a SLABI. Dieta dureaza 10 zile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiul de palmarosa este un remediu folosit in medicina ayurvedica care provine de la o planta aromata...
Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci...
Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar...