Cum sa te implici in educatia copilului tau

Cum sa te implici in educatia copilului tau

Studiile au aratat ca implicarea parintilor in educatia copilului este esentiala pentru evolutia pozitiva a acestuia.

Cand parintele este interesat si implicat in formarea copilului rezultatele sunt pozitive, evolutia copilului este una buna, in timp ce o distantare a parintelui de formarea propriului copil are rezultate negative pe viitor.

Sunt cateva sfaturi ce ajuta la implicarea pozitiva a parintelui in viata copilului printre care:

Pune-i intrebari. Nu te rezuma la a-l intreba ce a facut la scoala si nu te multumi cu raspunsuri de genul : „Nimic special”. Pune-i intrebari mai exacte ( de genul Ce ortograma ati invatat astazi?) pentru a obtine un raspuns cat mai exact.

Vorbeste cu profesorii. Profesorii ii solicita pe parinti doar in cazul copiilor- problema fapt pentru care e mai bine daca intri in legatura cu acestia chiar daca nu esti solicitat in acest sens. Intreaba-i despre copil, despre progresul si activitatea sa la clasa.

Ofera-te voluntar pentru diverse sarcini chiar daca esti ocupat(a). Mergi in excursie,participa la proiecte cu ceilalti parinti; asta ii va arata copilului ca te implici in educatia sa.

Ajuta-l la teme, caci astfel tii pasul cu ceea ce copilul face la scoala si te apropii de el. Ajuta-l la proiecte, la cautarea unor informatii de pe internet, la intelegerea unor probleme etc

Chiar daca la inceput e posibil sa intampini o rezistenta din partea copilului, nu te da batut(a), incearca alte metode care se potrivesc firii copilului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre...
Pentru ca relatiile dintre frati si parinti sa fie cat mai armonioase si pentru ca micutii sa...
Copiii japonezi sunt aparte, dand mai mereu dovada de politete si chiar de prietenie. In Japonia, intalnesti...