Tehnici de supravietuire pentru copii dupa un divort

Tehnici de supravietuire pentru copii dupa un divort

Divortul reprezinta o perioada grea nu numai pentru parinti, ci si pentru copii, deoarece este incarcata de emotii puternice, carora este important sa le facem fata cu totii.

Iata cateva tehnici de supravietuire dupa un divort pentru copii:

1

Nu va invinuiti pentru divort, deoarece acesta reprezinta solutionarea problemelor dintre parinti si nu este cauzat de copii.

2

Trebuie sa constientizati ca plansul nu va rezolva aceasta problema si ca parintii nu isi vor schimba decizia daca plangeti. Plansul reprezinta o exprimare a emotiilor si o descarcare a frustrarilor si in niciun caz nu poate impiedica un divort.

3

Nu va razbunati pe parinti, deoarece aceasta este o perioada foarte grea si pentru ei, asadar incercati sa fiti intelegatori.

4

Incercati sa va exprimati sentimentele cu privire la divort prin poezie, cantece, povesti, intr-un jurnal intim sau vorbind cu un prieten apropiat, caruia sa-i impartasiti emotiile cu privire la acest eveniment.

5

Trebuie sa intelegeti ca parintii vor intalni alte persoane. Asadar este indicat sa va exprimati parerea directa cu referire la acest fapt si sa nu tineti frustrarile ascunse, deoarece veti avea de suferit.

6

Dati curs hobby-urilor mai vechi sau faceti-va unele noi, cum ar fi: alergatul, desenul, iesirile cu prietenii, etc. Aceste lucruri va vor tine mintea ocupata si va vor relaxa, in acelasi timp.

7

Nu in ultimul rand incercati sa va autoincurajati, privindu-va in oglinda si spunandu-va cu voce tare ca totul va fi bine.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Divortul reprezinta un eveniment nefericit pentru toti copiii, indiferent de varsta. Exista mai multe metode prin care...
DIVORTUL - reprezinta desfacerea casatoriei datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac...
Rata divorturilor a crescut semnificativ la nivel global, incepand cu 1970. Acest fenomen destul de galopant i-a...