Divort

Lista articolelor despre divort pe AflaCum.ro

Articole despre divort

Citeste cele mai noi articole despre divort publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre divort, pe AflaCum.ro!

Relatiile au reprezentat mereu un element de studiu pentru oamenii de stiinta. Unora le-a luat o viata de munca asidua pentru a putea emite cateva teorii cu privire la modul cum se dezvolta sentimentele in cuplu. Altii au cautat comportamente daunatoare relatiei, stabilind si un top 4.

Psihologul american John Gottman a gasit, dupa 40 ani de cercetare, 4 tipuri de comportamente nocive pentru mariaj, pe care le-a numit sugestiv Cei Patru Calareti ai Apocalipsei. Cititi cu atentie acest top. Ar putea sa va ajute in salvarea unei relatii de iubire.

1. Dispretul.

In ultimii ani, rata divorturilor din Romania a crescut ingrijorator. Despartirea dintre doi oameni poate fi insa una civilizata, daca ambii soti sunt de acord sa divorteze pe cale amiabila.

Atunci cand cei doi soti decid de comun acord sa se desparta, divortul poate fi pronuntat indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie. Mai mult de atat, divortul poate fi pronuntat rapid la notar sau apeland la un mediator.

Pasii spre un divort amiabil sunt simpli, iar daca cei doi soti ii respecta, ei isi pot reface viata rapid fara cheltuieli inutile, scrie Avocatnet.ro.

Divortul reprezinta un eveniment nefericit pentru toti copiii, indiferent de varsta.

Exista mai multe metode prin care le puteti da copiilor vestea unui divort, insa nu toate sunt eficiente.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Divortul reprezinta o perioada grea nu numai pentru parinti, ci si pentru copii, deoarece este incarcata de emotii puternice, carora este important sa le facem fata cu totii.

Iata cateva tehnici de supravietuire dupa un divort pentru copii:

Nu va invinuiti pentru divort, deoarece acesta reprezinta solutionarea problemelor dintre parinti si nu este cauzat de copii.

DIVORTUL - reprezinta desfacerea casatoriei datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac imposibila continuarea casatoriei pentru cel care cere desfacerea ei.

Acte necesare pentru divort:
-buletinele părţilor
-certificatele de naştere ale fiecărui soţ
-certificat de căsătorie (se va face copie legalizată)

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a divorta la notar:
1. Soţii se vor prezenta personal pentru depunerea cererii de divorţ, dar prin exceptie se poate depune şi prin mandatar cu Procură autentificată, acest lucru fiind admis doar la depunerea cererii de divorţ.

Doar cei care au trecut printr-un divort pot decide cand sunt pregatiti din nou sa iasa la intalniri.

Iata cum puteti stii daca sunteti pregatiti sa incepeti o noua viata dupa divort:

- Daca va place sa fiti singuri. Va simtiti fericiti si impliniti cu voi insiva. Cu alte cuvinte, nu va cautati un partner, pentru a umple anumite goluri. Daca, insa, simtiti ca aveti nevoie de cineva care sa dea semnificatie vietii dumneavoastra, atunci riscati sa aveti parte de o alta dezamagire.

- Daca partile majore ale vietii va sunt in ordine. Aveti un loc de munca bun, timp liber, prieteni, hobby-uri si interese si o buna relatie cu copiii dumneavoastra. Trebuie sa va preocupati de ce este mai important, inainte sa incercati o alta relatie.   

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar daca este un subiect sensibil, azi divortul este considerat o procedura des intalnita si inevitabila in...