Cum sa amenajezi camera copilului. Tine cont de aceste sfaturi:
Alegerea mobilei. Mobila din camera copilului ar trebui sa fie practica, dar sa aiba culori placute, vesele. De obicei, rozul e varianta cea mai buna pentru fete, iar in cazul baietilor se spune ca ar fi bine sa alegi albastrul. Pot fi si alte nuante, atata timp cat produci un efect de liniste, de calm pentru copilul tau. Mobilierul ar putea fi astfel crem sau chiar alb. Adauga, pe langa acestea, accesorii viu colorate, cum ar fi: patura de pat, perne decorative, covor in nuante de portocaliu, verde, galben sau bej. Toate obiectele descrise mai sus vor putea fi schimbate fara probleme cand copilul decide ca are alta culoare preferata. Sa zicem ca baiatului tau ii placea albastrul deschis, dar de curand si-a dat seama ca galbenul e culoarea preferata. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in decor o nuanta placuta de galben!
Cumpara materiale de calitate. Nu uita sa iei mobila din material de calitate, lemn sau materiale eco și produse de furnizori certificati. E de nedorit sa introduci in camera copilului produse care emit vapori toxici, cum ar fi amoniacul, formaldehida sau benzenul. Si in cazul draperiilor si perdelelor mergi pe calitate. Cel mic va evita, astfel, diversele alergii!
Alege mobilier alcatuit din module. Cu un astfel de mobilier, vei putea cu usurinta face modificari in camera atunci cand copilul creste si schimba pasiunile. Poate descopera latura artistica si vrea sa cante la chitara, spre exemplu. In acest caz, va avea cum sa instaleze un suport pentru chitara sau un mic studio de muzica in camera sa. Daca ai mai multi copii, suprapune paturile. E o bucurie pentru cei mici. In plus, e vorba despre eficienta.
Asigura zone pentru fiecare tip de activitate. In cazul in care locuiesti intr-un apartament, nu e usor sa faci asta. Daca ai separat, insa, zona de joaca cu jucariile plasate in cutii speciale pentru depozitare, printr-un covor cu o textura sau culoare diferite de restul camerei, inseamna ca ti-a iesit. Un loc potrivit pentru depozitare este si sertarul de sub pat sau alt obiect la care copilul poate ajunge fara probleme. Nu uita sa amplasezi zona de birou intr-o zona cu suficienta lumina naturala. Tot acolo, trebuie sa fie, evident, piesele de care are nevoie la birou: etajerele pentru carti, acces la priza pentru telefon/gadget-uri si altele.
Alege o camera cu lumina naturala din belsug. Copilul nu isi petrece intreaga zi in camera, insa odata cu trecerea timpului va prefera mai mult intimitatea. Va dori sa citeasca, spre exemplu, din ce in ce mai mult, iar lumina naturala ii va spori nivelul de confort.
Citeste si: Cum sa responsabilizezi copilul. Treburi casnice in functie de varsta