Cum sa-i oferi copilului tau o alimentatie echilibrata

Cum sa-i oferi copilului tau o alimentatie echilibrata

Este foarte important ca alimentatia copiilor sa fie una sanatoasa si echilibrata, pentru ca acestia sa se poata dezvolta armonios la nivel fizic si psihic.

Iata cum puteti sa le oferiti copiilor o alimentatie echilibrata:

1. Planificarea meselor:

Faceti-va un plan cu ce trebuie sa manance copilul vostru la fiecare masa. Nevoile nutritionale ale acestuia se schimba pe parcursul zilei, asadar fiecare masa si gustare trebuie sa fie adecvate momentului zilei, cand aceasta este luata. Fiecare masa a zilei trebuie sa fie hranitoare, mai ales in cazul copiilor mici, deoarece corpul lor este in permanenta dezvoltare.

Copiii trebuie sa-si inceapa ziua cu un mic dejun echilibrat, care sa le ofere energia necesara pentru prima parte a zilei, pentru a se putea concentra si invata cat mai bine.

o Copiii intre 1-2 ani trebuie sa bea o jumatate de cana de lapte si un sfert de cana de suc proaspat de fructe sau legume si sa manance un sfert de cana de fulgi de ovaz sau o jumatate de felie de paine sau de covrig.

o Copiii intre 3-5 ani trebuie sa bea ¾ cana de lape sau jumatate de suc proaspat de fructe sau legume si sa manance un sfert de cana de fulgi de ovaz sau o jumatate de felie de paine sau de covrig sau 1/3 cana de cereale obisnuite.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cateva sfaturi utile, despre cum puteti sa le asigurati copiilor un stil de viata sanatos: -...
Ai auzit, probabil, de Eugenia Davidasvili, cunoscuta ca Djuna (Giuna). Ea a devenit celebra datorita tratamentelor sale...
O viata sanatoasa inseamna, in primul rand, o alimentatie sanatoasa. Daca mananci alimente benefice pentru organismul tau,...