Cum sa inveti COPILUL ce e PRIETENIA

Cum sa inveti COPILUL ce e PRIETENIA

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate forma singur unele conexiuni sociale, e de preferat sa il inveti cum sa aiba interactiuni sociale pozitive si cum sa isi mentina relatiile. Sunt multe feluri prin care poti face asta. Poti incepe prin a+i deveni prieten, apoi ii poti vorbi despre ce inseamna ea si cum sa trateze conflictele.

Metoda I. Cunoasterea prieteniei

1. Arata-i ce inseamna sa fii un prieten bun. Copiii intotdeauna acorda atentie lucrurilor pe care le facem si le spunem, fie ca realizam, fie ca nu. O metoda simpla de a invata copilul despre prietenie este sa+i arati ca tu esti un prieten. Modeland conceptul de prietenie, ii vei da un exemplu despre cum prietenii ar trebui sa se comporte si ii vei induce acest comportament si lui.
Lasa-l sa te vada interactionand cu oamenii intr-un mod pozitiv. Spre exemplu, lasa-l sa te auda salutand calduros un prieten sau un coleg. Sau ai putea sa-i spui ca amicul tau este putin trist si ca trebuie sa fii un prieten bun ce il va inveseli.

2. Ofera-i oportunitatea de a socializa. Toti copiii, de toate varstele, se bucura cand petrec timp cu amicii lor. Socializarea reprezinta un factor important in dezvoltarea acestora. Asigurand copilului tau timp pentru socializare, il inveti ce inseamna prietenia. Aceste oportunitati ii vor oferi experiente reale de viata pentru a-l ajuta sa isi creeze si sa isi mentina prietenii. Daca esti parinte, organizeaza o intalnire de joaca pentru copilul tau. Supravegheaza pentru un timp situatia pentru a vedea cum interactioneaza intre ei si pentru a cunoaste alti parinti. Daca esti profesor sau invatator, incearca sa incurajezi interactiunile pozitive intre copii prin initierea unor activitati de grup, oferindu-le oportunitatea de se juca impreuna.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...
Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar...