Cum se trateaza disconfortul dentitiei la copii

Cum se trateaza disconfortul dentitiei la copii

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti dinti sunt adesea cunoscuti ca „dinti de lapte” sau „dinti de copii” si de obicei apar in perechi.

In general, dentitia incepe intre 6 si 8 luni si poate dura pana la varsta de 2 ani. Pentru unii copii, dentitia nu poate provoca nici o problema, insa poate crea disconfort si durere pentru multi.

Unele semne si simptome de eruptie a dintilor sunt gingiile inflamate si dureroase, febra usoara, nervozitate, tulburari de somn, plans, tendinta de a musca lucruri, obrajii rosii, dureri de urechi si diaree usoara. Unii copii pot refuza sa manance sa sa suga. Copiii pot fi dificili in perioada dentitiei dar acest lucru poate fi usurat.

Exista mai multe strategii simple chiar si acasa, care pot face procesul de dentitie mai usor pentru micutul tau.

Iata primele 10 moduri de a trata disconfortul eruptiei dintilor la copii.
1. Morcovi reci
In cazul in care copilul dumneavoastra a inceput sa manance alimente solide, o bucata lunga de morcov refrigerat ar putea sa il ajute. Temperatura rece va ajuta la calmarea durerii iar sucul dulce al morcovului il va ajuta de asemenea. Mestecand cu greu morcovul, se va pune presiune asupra gingiilor dureroase, care va oferi ajutor.

Pagina 1/7

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...