De ce multi copii se nasc in timpul noptii

De ce multi copii se nasc in timpul noptii

Multe mamici nasc pe timp de noapte, adica in perioada cand, aparent, sunt mai putin pregatite pentru acel moment special din viata lor! Nu trebuie sa intri in panica, daca ti se intampla asa ceva. Este cumva firesc. Explicatiile exista si sunt de natura stiintifica!

De ce multi copii se nasc pe timp de noapte:

Nevoia de protectie imprimata in ADN inca din cele mai vechi timpuri. Pentru stramosii nostri, era mai sigur ca un copil sa se nasca pe timp de noapte. Tribul se putea aduna in jurul femeii aflate in travaliu, iar pradatorii aveau sanse minime sa patrunda in zona!

Activitatea hormonala a mamei. Hormonii pot determina o nastere pe timp de noapte. Mai exact, melatonina poate fi responsabila cu inceperea travaliului, desi principala ei functie este de a oferi un somn linistitor. De multe ori, femeile aflate in ultimul trimestru de sarcina au insomnii, insa cantitatea de melatonina crestepana la sfarsitul sarcinii. Acest hormon face contractiile mai puternice atunci cand se cupleaza cu ocitocina, adica hormonul de nastere.

Tipul de nastere. Potrivit cercetatorilor, majoritatea bebelusilor din SUA se nasc in intervalul 1 noaptea-7 dimineata. De asemenea, un procent important vede lumina zilei la 8 dimineata. Oamenii de stiinta au o explicatie pentru acest fenomen: bebelusii nascuti pe cale naturala vad lumea intr-un tipar noapte/zi. In schimb, copiii care se nasc prin cezariana o fac cu predilectie dimineata!

Bonus. Ziua in care se nasc mai multi bebelusi. Potrivit studiilor, majoritatea bebelusilor din SUA se nasc marti. Cel mai mic numar de nou-nascuti e consemnat duminica. De asemenea, s-a observat ca nasterile din weekend(sambata, duminica) au mai multe sanse sa aiba loc seara tarziu si dimineata devreme decat nasterile care au loc in intervalul luni – vineri.

Citeste si: Lasa copilul sa faca mizerie cand mananca! Iata de ce e bine sa faci asta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei trec cu bine de cele 9 luni de sarcina si de nastere, insa o data...
Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...