7 limbaje ale corpului care arata ca esti un om de SUCCES

7 limbaje ale corpului care arata ca esti un om de SUCCES

Limbajul corpului este, de multe ori, mai important decat limbajul propriu-zis(comunicarea verbala). Studii recente au aratat ca persoanele care comunica in mod eficient, folosind acest limbaj nonverbal, detin un nivel mai ridicat de inteligenta emotionala.

Astazi, iti prezentam cateva sfaturi despre limbajul corpului si ce spune acesta despre tine.

1. Stai drept. Stand ghemuit in scaunul tau si acoperindu-ti fata cu mainile nu vei face decat sa arati lipsa de respect fata de interlocutor! Transmiti, astfel, ca nu ai interes pe subiectul respectiv. Daca stai, in schimb, cu spatele drept si umerii inapoi, vei arata siguranta de sine ( o pozitie de forta).

2. Foloseste in mod corect gesturile. Daca exageri cu gesturile, oamenii vor crede ca minti sau ca incerci sa ascunzi ceva. Pe de alta parte, gesturile naturale, cum ar fi deschiderea bratelor spre lateralele corpului, arata ca nu ai nimic de ascuns.

3. Deschide bratele. Cand stai cu bratele incrucisate semnalul e clar: Nu sunt flexibil. Nu sunt de acord cu tine! Chiar daca zambesti, o astfel de pozitie va trada pozitia ta ofensiva.

4. Nu iti mai atinge parul. Daca obisnuiesti sa iti atingi parul, sa te joci cu el sau sa il asezi in mod obsesiv in timp ce altii vorbesc cu tine, renunta sa o mai faci! Acest comportament arata nesiguranta si lipsa de atentie. Incearca sa comunici cat mai natural.

5. Zambeste. Zambetul e binevenit in comunicare, insa trebuie aplicat la momentul oportun. Doar asa vei arata ca detii controlul asupra situatiei si ca poti sa-ti pastrezi calmul, indiferent cat de stresante sunt circumstantele. In schimb, daca vei zambi continuu, vei transmite o senzatie de nesiguranta.

6. Ia contact vizual. Si in acest caz e nevoie de echilibru. Nu te holba tot timpul la interlocutor! Il poti intimida. Pe de alta parte, daca eviti orice contact cu ochii, vei transmite faptul ca ascunzi ceva. Incearca un contact vizual cat mai natural, uitandu-te in ochii celuilalt si folosind pauze pentru a transmite mesajul corect.

7. Strangerea de mana. Niciodata nu oferi o strangere de mana slaba. Vei crea senzatia ca nu iti place persoana, ca n-ai vrea sa o atingi, ca iti este frica sau chiar ca esti impotriva acelui interlocutor. Intotdeauna stransul mainii trebuie sa fie ferm. Asta arata incredere si responsabilitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul uman nu conteneste sa ne surprinda. El e capabil de actiuni pe care nu le credeam...
Complexitatea lumii in care traim este evidenta. Oamenii de stiinta studiaza si iar studiaza, gasind mereu elemente...
Organismul uman este capabil sa se adapteze la o multime de schimbari! Putem, de exemplu, sa pierdem...