Cum sa va imbunatatiti performantele la matematica

Cum sa va imbunatatiti performantele la matematica

Daca intampinati probleme la matematica sau luati note mici, nu va ingrijorati, deoarece aceasta materie nu este atat de grea o data ce o intelegeti si cateodata poate fi chiar distractiva.

Daca doriti sa va imbunatatiti performantele la matematica, trebuie doar sa urmati aceste sfaturi simple:

1

Concentrati-va asupra a ceea ce faceti si nu va lasati distrasi, deoarece puteti gresi cu usurinta sau puteti sari peste un numar. Daca un prieten sau un frate va enerveaza sau face galagie in timp ce incercati sa va terminati tema, mergeti intr-o alta camera. Daca sunteti la scoala si nu puteti schimba incaperea, rugati persoana respective sa faca liniste.

2

Verificati intotdeauna de 2 ori o rezolvare, daca sunteti nesiguri. Chiar daca credeti ca este cel mai usor exercitiu si sunteti absolut sigur ca l-ati rezolvat corect, nu strica sa mai verificati o data, deoarece s-ar putea sa conteze la nota unui test, cu cateva puncte in plus.

3

Folositi un calculator, daca va este permis de catre profesor, dar numai atunci cand va blocati la o problema si nu-i puteti gasi solutia.

4

Insemnati problemele. Daca va blocati la o chestiune, insemnati-o, pentru a nu uita sa va intoarceti la ea mai tarziu. Exista posibilitatea ca dupa ce rezolvati restul problemelor sa intelegeti chestiunea la care v-ati poticnit si sa reusiti s-o rezolvati.

5

Puneti intrebari. Nu va temeti si nu va simtiti rusinati sa puneti intrebari profesorului sau chiar unui prieten despre exercitii si probleme. De regula profesorii sunt  foarte deschisi, cand vine vorba de intrebari si le place sa raspunda la ele. Daca profesorul este rautacios si nu aveti curaj sa-i puneti intrebari, apelati la un coleg. Parintii pot sa va ajute, de asemenea, desi s-ar putea ca ei sa fi uitat multe, in timp.

6

Invatati. Daca stiti ca urmeaza un test, mai ales o teza, ar fi bine sa invatati. Chiar daca credeti ca va puteti aminti teoremele si formulele invatate la scoala, este bine sa le repetati, deoarece s-ar putea sa aveti parte de un test surpriza. Asadar “e mai bine sa previi, decat sa-ti para rau”.

Sfaturi utile:

- Nu este bine sa va uitati la TV cand invatati la matematica.

- Este bine sa faceti multe exercitii si probleme suplimentare.

- Folositi ciorne.

- Fiti atenti in timpul orelor, deoarece in caz contrar s-ar putea sa ratati chestiuni importante.

- Concentrati-va!

- Verificati intotdeauna de 2 ori un exercitiu inainte de a inchide caietul de teme.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a avea succes la partile mai avansate ale matematicii, e esential ca copilul tau sa memoreze...
Este foarte important sa va relaxati si sa incercati sa nu va ganditi la nimic, atunci cand...
Aveti probleme cu rinichii sau cu urinarea? Incercati ceaiul din codite de cirese! Ceaiul din codite de...