Cum se face un CV in timpul studiilor?

Cum se face un CV in timpul studiilor?

Structurarea unui CV poate fi extrem de dificila, mai ales pentru cei care nu si-au terminat inca studiile.

Obtinerea unui loc de munca, inca din timpul scolii, poate constitui o piatra de temelie pentru viata profesionala de dupa absolvire, precum si o buna sursa de venit, dar si un mod ideal de a interactiona, din punct de vedere social.

Iata cum se face un CV in timpul studiilor:

- Faceti o autoevaluare a abilitatilor si deprinderilor pesonale. Faptul ca sunteti inca la scoala inseamna ca inca deprindeti anumite lucururi si trebuie sa va dati seama care sunt acestea, deoarece profesorii nu au timp sa va spuna. Daca faceti parte dintr-o organizatie, fiind capabili sa realizati, la timp, anumite proiecte, atunci puteti spune ca aveti abilitati de buni organizatori.

- Faceti munca de voluntariat. Acest lucru va poate fi extrem de util la CV, ajutandu-va sa obtineti mai multe deprinderi, ce va vor fi de folos, la locul de munca. Facand voluntariat puteti ajuta comunitatea in mai multe feluri, inca din scoala.

- Faceti o introducere la CV. Dupa ce v-ati completat informatiile personale, faceti o introducere in care sa includeti punctul vostru forte. Daca sunteti un elev/student eminent, scrieti acest lucru. Daca sunteti un bun voluntar, includeti aceasta informatie. Puteti, de asemenea, sa faceti o lista de aptitudini personale, ca introducere la CV. Important este sa scoateti la lumina ce e mai bun din voi.

- Includeti punctele tari si punctele slabe, in ordine descrescatoare. Pe langa sectiunile standard, precum studii, istoricul locurilor de munca, aptitudini, hobby-uri, un CV trebuie sa cuprinda punctele voastre tari, precum si cele slabe. Faceti o detaliere a acestora, incepand cu calitatile voastre si ajungand la defecte.

- Incheiati CV-ul cu o lista a persoanelor care pot oferi recomandari, despre voi. Prima data consultati-va cu respectivele persoanele, pentru a nu fi luate prin surprindere, daca sunt contactate de vreun angajator.

- Cereti o a doua opinie. Este indicat sa faceti aceasta, inainte de a va depune CV pentru a obtine un job. Verificati daca nu aveti greseli gramaticale sau de ortografie si daca continutul va pune sau nu intr-o lumina favorabila.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de...
Obtinerea unui job bun si implicit siguranta financiara depind foarte mult de finalizarea studiilor. Acestea sunt extrem...
Persoanele care imbina studiile cu munca urmeaza o facultate si se intretin din punct de vedere financiar,...