Comportamentul adecvat la un nou job

 Comportamentul adecvat la un nou job

In zilele noastre este din ce in ce mai dificil sa gasesti un job bun, din cauza problemelor economice.

Atat somerii, cat si cei care doresc sa se reprofileze intampina dificultati in a gasi un loc de munca bun. Asadar daca vi se iveste ocazia sa prindeti un loc de munca mult visat, va puteti considera norocosi.

Este extrem de important, insa, sa stiti cum sa va comportati adecvat la noul job.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Nu este greu sa va comportati adecvat la noul loc de munca, atata timp cat dati dovata de profesionalism. Nu uitati ca va aflati la serviciu si nu acasa la un prieten. Este indicat sa salutati pe toata lumea, dand mana si sa va adresati cu „Domnule/Doamna”. Este bine, de asemenea, sa va intrebati colegii cum prefera sa fie salutati. Aceste lucruri va vor ajuta sa dati dovada de profesionalism, la serviciu si sa avansati in cariera.

Un alt lucru extrem de important la locul de munca este sa tratati pe toata lumea cu respect, dincolo de a spune „va rog” sau „multumesc”. A arata respect inseamna a vorbi frumos depre toata lumea. Niciodata sa nu dati dovada ca nu respectati pe cineva, deoarece acest lucru va avea repercursiuni asupra voastra. Un alt comportament neadecvat la locul de munca este insistenta fata de persoanele de sens opus, care merge dincolo de glume inocente si de flirt. Ar trebui sa evitati intotdeauna astfel de situatii la locul de munca.

Nu in ultimul rand, unul dintre lucrurile cele mai importante la locul de munca este onestitatea. Dand dovada de acest lucru, va veti castiga increderea celor din jur. Seful si colegii se vor putea baza pe voi. Insa, daca veti fi prinsi cu minciuna, se poate sa va pierdeti locul de munca, lucru ce va avea, de asemenea, repercusiuni asupra vietii voastre profesionale, deoarece veti intampina dificultati in gasirea unui nou job.

Asadar este bine sa tineti cont de sfaturile de mai sus pentru a face o buna impresie si pentru a va pastra locul de munca.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...
Criza economica mondiala a cauzat falimentarea unui numar substantial de firme si companii si implicit, intrarea in...
Exista situatii in care persoanele care au inaintat o scrisoare de demisie, doresc sa o retracteze, din...