Cum sa actionezi daca iti ramane un OS de PESTE in GAT

Cum sa actionezi daca iti ramane un OS de PESTE in GAT

Pestele e o delicatese, dar si un aliment periculos, daca nu stii cum sa-l consumi. Un moment de neatentie este suficient pentru ca osul de peste sa ramana in gat. Daca ti se intampla asa ceva, e necesar sa mergi la medic. Pana sa recurgi la acest gest, te invatam cum sa actionezi imediat dupa ce te-ai inecat cu un os de peste.

1. Nu te panica. Foarte rar se intampla ca osul de peste sa provoace cu adevarat rau. In genere, vorbim despre o stare de disconfort pe care nu trebuie sa o dublezi cu tensiune. Daca ramai calm, poti aplica mai usor solutia!

2. Tuseste tare. Astfel, vei misca osul si e foarte posibil ca acesta sa iasa din gat fara a fi necesara o alta interventie.

3. Adauga putina sare intr-un pahar cu apa si bea lichidul cu inghitituri mari. Metoda da roade mai ales in cazul oaselor foarte mici, care sunt dislocate si transportate in stomac de catre apa.

4. Metoda pe baza de paine. Mesteca o bucata de paine proaspata(pufoasa) pentru cateva secunde, apoi inghite-o. Osul de peste se va lipi de aceasta sau se va infige in ea si va fi tras in stomac. Metoda e si mai eficienta, daca intinzi unt de arahide pe suprafata bucatii de paine.

5. Fierbe 5-6 masline in 150 ml de apa si apoi bea lichidul incet, cat inca este cald. Astfel, osul se va inmuia si va putea fi eliminat din gat dupa doar cateva minute. Ca alternativa, incearca sa bei cateva guri de ulei de masline cald. Efectul va fi acelasi, iar micile rani provocate de os in gat se vor vindeca.

6. Fierbe 100 grame de orez foarte lipicios si inghite-l cu ajutorul unei linguri. Nu mestesca deloc orezul!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu...
Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii...
Iti prezentam, azi, o salata foarte gustoasa, mai putin preparata de romanii de rand. Vorbim despre salata...