Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata

Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata

Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!

Peste in stil evreiesc. Ingrediente:

- 600 grame de peste;

- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 50 grame de unt;

- 400 grame de ceapa;

- un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- marar verde sau congelat;

- patrunjel verde sau congelat;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- condiment pentru epste(optional);

- 4 linguri de smantana pentru gatit sau fermentata.

Peste in stil evreiesc. Mod de preparare:

- portioneaza pestele(bucati potrivite);

- muta pestele intr-un castron adanc;

- da pestele cu sare, piper si condiment pentru peste;

- amesteca bine pestele astfel incat condimentele sa il acopere peste tot;

- lasa pestele la marinat;

- cat timp pestlee se marineaza, pune o tigaie pe foc cu putin ulei de floarea-soarelui in ea;

- adauga in tigaie putin unt si ceapa taiata in forma de cubulete;

- adauga sare si amesteca bine;

- lasa ceapa sa se prajeasca pana se rumeneste(amesteca sa nu se lipeasca);

- adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca. Din acest moment, mai prajeste ceapa la foc mic pentru inca un minut;

- adauga peste in momentul in care ceapa se transforma in piure;

- pune capac tigaii si lasa pestele sa se prepare 10 minute la foc mic;

- intoarce pestele;

- adauga smantana fermentata, un pic de sare si verdeata dupa gust;

- acopera iar tigaia cu capacul si mai lasa pestele la foc mic inca un sfert de ora.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare