Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata

Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata

Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!

Peste in stil evreiesc. Ingrediente:

- 600 grame de peste;

- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 50 grame de unt;

- 400 grame de ceapa;

- un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- marar verde sau congelat;

- patrunjel verde sau congelat;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- condiment pentru epste(optional);

- 4 linguri de smantana pentru gatit sau fermentata.

Peste in stil evreiesc. Mod de preparare:

- portioneaza pestele(bucati potrivite);

- muta pestele intr-un castron adanc;

- da pestele cu sare, piper si condiment pentru peste;

- amesteca bine pestele astfel incat condimentele sa il acopere peste tot;

- lasa pestele la marinat;

- cat timp pestlee se marineaza, pune o tigaie pe foc cu putin ulei de floarea-soarelui in ea;

- adauga in tigaie putin unt si ceapa taiata in forma de cubulete;

- adauga sare si amesteca bine;

- lasa ceapa sa se prajeasca pana se rumeneste(amesteca sa nu se lipeasca);

- adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca. Din acest moment, mai prajeste ceapa la foc mic pentru inca un minut;

- adauga peste in momentul in care ceapa se transforma in piure;

- pune capac tigaii si lasa pestele sa se prepare 10 minute la foc mic;

- intoarce pestele;

- adauga smantana fermentata, un pic de sare si verdeata dupa gust;

- acopera iar tigaia cu capacul si mai lasa pestele la foc mic inca un sfert de ora.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de...
Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare