Peste in stil evreiesc. Ingrediente:
- 600 grame de peste;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 50 grame de unt;
- 400 grame de ceapa;
- un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- marar verde sau congelat;
- patrunjel verde sau congelat;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- condiment pentru epste(optional);
- 4 linguri de smantana pentru gatit sau fermentata.
Peste in stil evreiesc. Mod de preparare:
- portioneaza pestele(bucati potrivite);
- muta pestele intr-un castron adanc;
- da pestele cu sare, piper si condiment pentru peste;
- amesteca bine pestele astfel incat condimentele sa il acopere peste tot;
- lasa pestele la marinat;
- cat timp pestlee se marineaza, pune o tigaie pe foc cu putin ulei de floarea-soarelui in ea;
- adauga in tigaie putin unt si ceapa taiata in forma de cubulete;
- adauga sare si amesteca bine;
- lasa ceapa sa se prajeasca pana se rumeneste(amesteca sa nu se lipeasca);
- adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca. Din acest moment, mai prajeste ceapa la foc mic pentru inca un minut;
- adauga peste in momentul in care ceapa se transforma in piure;
- pune capac tigaii si lasa pestele sa se prepare 10 minute la foc mic;
- intoarce pestele;
- adauga smantana fermentata, un pic de sare si verdeata dupa gust;
- acopera iar tigaia cu capacul si mai lasa pestele la foc mic inca un sfert de ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor!