Cum sa pescuiesti somn. Sfaturi importante

Cum sa pescuiesti somn. Sfaturi importante

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare cu undita, nu doar fate? In acest caz, azi iti impartasim cateva sfaturi despre pescuitul la somn. Nu e usor nici pentru profesionisti, asa ca tine cont de aspectele pe care le vei citi in acest articol.

Cum sa pescuiesti som. Sfaturi importante:

Alege locul potrivit. Ce inseamna asta? Pai este vorba despre un set de factori:

- adancimea apei. In primul rand, cauta apa adanca. Somnul isi duce veacul la adancime, de unde isi si procura hrana. Asadar, lacurile adanci, raurile linistite sau canalele bine populate cu vegetatie acvatica sunt locuri perfecte pentru a incerca sa prinzi renumitul somn.

- semnele din apa. Unde se afla somn apar si bule de aer care se ridica la suprafata. Acestea indica prezenta pestilor care se hranesc in apropiere si ai gasit locul numai bun pentru plasarea unditei/unditelor;

- vegetatia acvatica. In zonele cu stufaris, cu maluri abrupte, somnul se poate afla in cautare de hrana sau adapost;

- pozitia unditei. Aseaza-te de asa natura incat sa poti lansa montura in zonele cu adancimi variate, pentru a acoperi cat mai multe zone posibile.

Foloseste monturi eficiente. Montura este esentiala in pescuitul somnului. O alegi pe cea potrivita? Prinzi. Nu? Vei suferi un esec. Te sfatuim sa folosesti monturi robuste, care sa reziste la forta declansata de acest peste. Plumbul sau pietrele de dimensiuni mari sunt perfectee pentru mentinerea monturii bine ancorate in substratul moale in care isi gaseste hrana somnul. Nu uita si sa reglezi montura in functie de conditiile de pescuit. In cazul in care exista un fund alunecos sau o apa in care curentii sunt puternici, adauga mai mult plumb pentru a asigura stabilitatea monturii in apa. Nu in ultimul rand, e sanatos sa verifici din cand in cand montura. Aceasta se poate bloca in alge sau in alte obstacole subacvatice.

Alege momelile potrivite. Somnul are gustul si mirosul foarte dezvoltate. De aceea, momelile naturale vor fi cele care-l vor atrage cel mai mult. Racii, melcisorii, ramele, viermii etc sunt alegeri potrivite pentru a prinde somn. Poti incerca, de asemenea, momeli artificiale, precum boilies-urile, care sunt foarte populare printre pescarii de somn.

Pescuieste cand trebuie. Somnul are un oirar zilnici destul de bine definit. Asadar, trebuie sa stii ce face somnul ca sa-l poti prinde :) Cand se hraneste, e cel mai potrivit moment pentru pescuit. Dimineata, inainte de rasarit, este foarte indicat sa pescuiesti la somn. In aceasta perioada, pestele incepe sa urce spre zonele mai putin adanci, in cautarea hranei. La fel si dupa apusul soarelui, cand, din nou, somnul devine mai activ.

Adapteaza-ti echipamentul. In zilele cu soare, somnul e atent, asa ca ar fi bine sa folosesti fir mai subtire si momeala ceva mai discreta. La polul opus, in zilele innorate sau in conditii de lumina scazuta, poti utiliza momeli mai mari si culori mai stralucitoare pentru a-ti creste vizibilitatea in apa.

Fii rabdator si pastreaza linistea! Zgomotele puternice ;pot indeparta somnul. Da! Ne referim atat la procesul de odihna, cat si la binecunoscutul peste :) Asadar, incearca sa fii cat mai silentios in timp ce pescuiesti acest peste deosebit.

Citeste si: Cum sa pescuiesti crap. Tine cont de aceste sfaturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite. Aceasta reteta se poate pregati dintr-un peste...
Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa...
Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...