Cod la cuptor. Ingrediente:
- 800 g de file de cod, taiat in patru bucati egale;
- 500 g de cartofi albi, taiati felii;
- un bulb de fenicul, taiat felii;
- 2 linguri de ulei de masline;
- un sfert de lingurita de paprika afumata;
- sare Kosher;
- piper negru proaspat macinat;
- 250 g de rosii cherry;
- 3 linguri de maioneza;
- 2 linguri de zeama de lamaie.
Cod la cuptor. Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
- adauga cartofii, feniculul, uleiul de masline, paprika, sarea si piperul intr-un castron incapator si amesteca totul bine.
- tapeteaza o tava incapatoare cu hartie de copt.
- asaza legumele si intinde-le uniform pe toata suprafata tavii.
- coace legumele pana cand cartofii incep sa se rumeneasca (circa 20-21 minute).
- asezoneaza fileul de peste, dupa gust, cu sare si piper.
- asaza pestele peste legume, impreuna cu rosiile si coace totul pana cand codul este bine facut, iar rosiile se inmoaie (dureaza cam 10 minute).
Serveste codul alaturi de un pahar de vin alb, demisec.
Pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor