Cum sa prepari COD la CUPTOR

Cum sa prepari COD la CUPTOR

Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.

Ingrediente:

- 800 g de file de cod, taiat in patru bucati egale;

- 500 g de cartofi albi, taiati felii;

- un bulb de fenicul, taiat felii;

- 2 linguri de ulei de masline;

- un sfert de lingurita de paprika afumata;

- sare Kosher;

- piper negru proaspat macinat;

- 250 g de rosii cherry;

- 3 linguri de maioneza;

- 2 linguri de zeama de lamaie.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

- adauga cartofii, feniculul, uleiul de masline, paprika, sarea si piperul intr-un castron incapator si amesteca totul bine.

- tapeteaza o tava incapatoare cu hartie de copt.

- asaza legumele si intinde-le uniform pe toata suprafata tavii.

- coace legumele pana cand cartofii incep sa se rumeneasca (circa 20-21 minute).

- asezoneaza fileul de peste, dupa gust, cu sare si piper.

- asaza pestele peste legume, impreuna cu rosiile si coace totul pana cand codul este bine facut, iar rosiile se inmoaie (dureaza cam 10 minute).

Serveste codul alaturi de un pahar de vin alb, demisec.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra. Carnea de calcan este...
Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta...
Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare