Psihologie. 12 sfaturi de pus in practica in situatii inconfortabile

Psihologie. 12 sfaturi de pus in practica in situatii inconfortabile

Psihologia este foarte importanta in relatiile interumane. Gesturile, mimica, tonul vocii sunt doar cateva dintre elementele care pot dezvalui cum se simte persoana din fata ta. Azi, iti vom oferi cateva sfaturi psihologice care functioneaza la nivel subconstient. Ele te vor ajuta sa castigi increderea altei persoane, sa obtii aprobarea cuiva sau sa te relaxezi atunci cand nivelul de stres este mare.

Psihologie. 12 sfaturi de pus in practica in situatii inconfortabile:

1. Cand se rade intr-un grup, fiecare persoana se uita la cel/cea pe care il/o place cel mai mult. Dupa o gluma buna sau in mijlocul unei discutii interesante, fiecare persoana se uita instinctiv la omul pe care il place cel mai mult . Asadar, data viitoare cand se rade in cercul tau de prieteni/cunoscuti, urmareste cu atentie privirile: cel/cea care rade uitandu-se la tine cu siguranta te place. In ce mod? Vei afla pe parcurs, daca va apropiati suficient de mult.

2. Mesteca ceva atunci cand esti nevors/nervoasa. Inainte de o conversatie importanta, un discurs public sau un alt eveniment care iti provoaca nervozitate, ar trebui sa mesteci guma sau chiar sa rontai ceva. Nimeni nu mananca natural, daca exista un pericol. Astfel, in timp ce mesteci, creierul crede ca este sigur sa te relaxezi. Transmite un semnal care ascade nivelul de tensiune tensiunea si te ajuta sa te linistesti.

3. Privirea te poate ajuta sa obtii informatii. Daca nu-ti place raspunsul pe care l-ai primit de la o persoana sau daca ai senzatia ca iti ascunde ceva, continua sa te uiti in ochii sai. In aceasta situatie, linistea va fi atat de insuportabila incat persoana respectiva va fi gata sa spuna orice pentru a scapa din situtia neplacuta.

4. Imagineaza-ti ca viitorul angajator iti este prieten. Pentru a nu-ti face griji in timpul unui interviu de angajare, imagineaza-ti ca persoana din fata ta este un prieten pe care nu l-ai mai vazut de ceva timp. Astfel te vei calma foarte repede, iar raspunsul la intrebarile potentialului angajator vor veni mai natural , mai simplu.

5. Lucrezi mult cu oamenii? Pune o oglinda in spatele tau. Daca ai un job care presupune comuinicarea in persoana, ar fi bine sa instalezi o oglinda mica in spatele scaunului de la birou. Vei fi surprins/a, dar multi oameni vor fi mai politicosi si mai calmi. De ce? Nimanui nu ii place sa se vada suparat...

6. Te simti privit/a? Casca! Cascatul este extrem de contagios . Pentru a-ti da seama daca te urmareste cineva, casca si priveste in jur. Cel/cea care te privea, cel mai probabil, va casca in cateva secunde.

7. Opreste o cearta, intrand la mijloc cu ceva mancare in mana. Acest fenomen se numeste efectul snackman . Mancatul este asociat cu relaxarea si calmul. Probabilitatea ca o persoana sa fie agresiva cu o alta care are ceva de mancare in mana este foarte mica, asa ca un conflict poate fi stopat relativ repede.

8. Vrei sa scapi de un obiect? Intinde-l persoanei cu care comunici. Pune interlocutorului o intrebare personala sau cere-i parearea despre ceva important. In timp ce raspunde, creierul sau va fi atat de ocupat incat toate celelalte actiuni vor deveni automate. Acum e momentul, de exemplu, sa-i intinzi lucrul de care vrei sa scapi :)

9. Cere o favoare si vei avea un nou prieten! Lucrurile marunte precum o coala de hartie, punga cu servetele sau un pix, functioneaza excelent. Persoana care iti face acest mic favor crede ca te place pentru ca iti face...un favor. Complicat de simplu, nu? :)

10. Programeaza intalniri importante pentru inceputul/sfarsitul zilei. Oamenii memoreaza cel mai bine actiunile de la inceputul si la sfarsitul zilei . De aceea iti recomandam sa programezi intalniri importante in aceste perioade de timp. Daca, de exemplu, aii un interviu de angajare, incearca sa fii ori primul, ori ultimul candidat.

11. Urmareste pozitia picioarelor unui interlocutor. Picioarele oamenilor te pot ajuta sa le descoperi adevaratele trairi intr-o conversatie. Daca te apropii de un om, iar el isi intoarce doar corpul spre tine, fara picioare, e semn ca nu te place! Mai mult, daca varfurile de la incalataminte sunt indreptate in alta directie, inseamna ca vor sa plece cat mai curand posibil.

12. Repeta gesturile interlocutorului pentru a-i castiga increderea. Repetarea gesturilor, a posturii sau a expresiilor faciale ajuta la castigarea increderii. Se intampla subconstient. Celalalt se regaseste in tine datorita gesturilor familiare; iar cei mai multi oamenise plac pe ei insisi. Este, asadar, bine sa imiti, insa fara sa exagerezi, deoarece s-ar putea sa indepartezi mai mult decat sa apropii.

Citeste si: Psihologie. Trucuri care te ajuta sa citesti mintile celorlalti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul uman ne face, uneori, sa ne comportam irational, sa credem in teorii neargumentate si chiar ne...
Este important sa ai relatii bune cu oamenii, deoarece conexiunile sociale sunt o parte importanta in viata...
Oamenii folosesc doar 10% din creier. Probabil ai auzit expresia asta, macar o data in viata. Nu-i...