Psihologie

Lista articolelor despre psihologie pe AflaCum.ro

Articole despre psihologie

Citeste cele mai noi articole despre psihologie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre psihologie, pe AflaCum.ro!

Psihologia este foarte importanta in relatiile interumane. Gesturile, mimica, tonul vocii sunt doar cateva dintre elementele care pot dezvalui cum se simte persoana din fata ta. Azi, iti vom oferi cateva sfaturi psihologice care functioneaza la nivel subconstient. Ele te vor ajuta sa castigi increderea altei persoane, sa obtii aprobarea cuiva sau sa te relaxezi atunci cand nivelul de stres este mare.

Psihologie. 12 sfaturi de pus in practica in situatii inconfortabile:

1. Cand se rade intr-un grup, fiecare persoana se uita la cel/cea pe care il/o place cel mai mult. Dupa o gluma buna sau in mijlocul unei discutii interesante, fiecare persoana se uita instinctiv la omul pe care il place cel mai mult . Asadar, data viitoare cand se rade in cercul tau de prieteni/cunoscuti, urmareste cu atentie privirile: cel/cea care rade uitandu-se la tine cu siguranta te place. In ce mod? Vei afla pe parcurs, daca va apropiati suficient de mult.

Oamenii folosesc doar 10% din creier. Probabil ai auzit expresia asta, macar o data in viata. Nu-i da crezare! E doar un mit! Creierul uman, in marea lui majoritate, este aproape intotdeauna activ, chiar si in timpul somnului. Acelasi fascinant creier ne joaca feste, iar noi, de cele mai multe ori,  nici nu realizam!

Cele 7 fenomene psihologice de care nimeni nu scapa:

Efectul Barnum/efectul Forer este un fenomen psihologic obisnuit, prin care oamenii acorda evaluari de inalta precizie descrierilor personalitatii lor, presupuse a fi adaptate in mod specific pentru ei. In realitate, aceste descrieri sunt vagi si destul de generale pentru a se aplica unui grup mare de oameni. E cazul horoscopului, spre exemplu. Multe persoane cred in horoscop, deoarece descrierile zodiei par a fi atat de personale, cand , de fapt, sunt chestiuni generaliste, care se epotrivesc unui segment larg de oameni. Asadar, aest efect ofera o explicatie partiala pentru acceptarea pe scara larga a unor credinte si practici paranormale, cum ar fi astrologia, citirea aurei, prezicerea si unele tipuri de teste de personalitate.

Un om fericit este un om care nu doreste sa iasa in evidenta cu orice pret. Asta se poate observa si in modestia pe care o prefera in alegerea hainelor. Nu o spunem noi, ci chiar oamenii de stiinta care au pus in practica studii bine structurate!

Savantii si psihologii au elaborat tehnologii strategice care definesc situatia psihologica a oamenilor, in raport cu conditiile lor de viata, referindu-se apoi la legatura dintre rezultatele investigatiilor si propriile presupuneri teoretice. Asa s-a ajuns sa se elaboreze un Top a 10 tari ai caror cetateni se bucura de o prosperitate spirituala deosebita. Acestea sunt:

1. Norvegia;

Vina toxica este o problema psiho-comportamentala dobandita in perioada copilariei. Parintii sunt, adesea, responsabili de aceasta vina toxica. Cu trecerea anilor, sentimentul de vinovatie se va adanci si iti poate afecta grav viata.

Vina toxica. Cauze si efecte

- sentimentul de vina inoculat de persoanele importante din viata noastra poate atarna greu in dezvoltarea personala. Daca de mic esti obisnuit sa fii criticat de parinti si sa crezi ca ai o vina pentru tot ce se intampla negativ in jurul tau, e posibil ca si in viata de matur sa permiti prezenta unor oameni toxici in viata de zi cu zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.