Metode de infasurare a esarfelor si fularelor

Metode de infasurare a esarfelor si fularelor

Exista o multime de modele de esarfe si fulare, care pot fi infasurate in multe feluri.

Cele mai comune modele sunt: fularele lungi, fularele scurte, esarfele lungi din matase sau saten, esarfele patrate din matase sau saten, esarfele foarte late si gulerele de blana.

Iata cateva metode de infasurare a esarfelor si fularelor:

1. Fularele lungi (aproximativ 1,80m) pot fi infasurate in 2 modalitati:
Prima modalitate consta in plasarea mijlocului fularului dupa gat si in infasurarea celor 2 parti, care atarna, de mai multe ori in jurul gatului, alternand partile, de fiecare data. Este important ca o infasurare sa fie aproape de gat si cealalta sa fie mai larga, pentru a obtine straturi si nivele diferite de infasurare.
A doua modalitate de infasurare consta in impaturirea in doua a fularului si punerea acestuia dupa gat. Luati apoi cele doua capete si faceti un nod lejer in jurul gatului.

2. Fularele scurte ( sub 1,80m) pot fi infasurate in 2 modalitati:
Prima modalitate de a infasura un fular scurt este aceea de a-l impaturi in doua si de a-l pune dupa gat. Introduceti mana prin bucla formata si treceti cele doua capete libere prin aceasta, atat de strans cat doriti.
A doua modalitate este aceea de a pune fularul dupa gat, in asa fel incat o parte sa fie mai lunga decat cealalta. Luati apoi partea lunga si infasurati-o in jurul gatului, lasand-o sa cada in spate, peste umarul opus.

3. Esarfele lungi din matase sau saten arata cel mai bine innodate ca si o cravata obisnuita. Pentru a face acest lucru, puneti esarfa dupa gat, cu o parte mai lunga decat cealalta. Tineti partea scurta dreapta si treceti-o pe cea lunga peste ea. Apoi treceti partea lunga prin spatele cei scurte si apoi din nou prin fata acesteia, pentru a face doua bucle. A doua oara cand treceti partea lunga peste cea scurta, puneti un deget in interiorul buclei, pentru a forma o deschizatura, apoi cand o treceti prin spate din nou, opriti-va si trageti-o prin V-ul format de cele doua parti sub barbie si apoi prin deschizatura formata cu ajutorul degetului. Trageti-o apoi complet si fixati nodul. Puteti ajusta nodul, tragand de partea scurta, pana cand ambele parti sunt egale.

4. Esarfele patrate de matase sau saten pot fi legate infasurand de cele doua colturi opuse, pana cand formeaza o banda ingusta si legand un nod, din cele doua colturi opuse. Puneti nodul dupa gat si lasati forma triunghiulara formata sa atarne lejer, sub barbie.

5. Esarfele foarte late sunt frecvente in Europa si pot avea franjuri. De obicei sunt facute din materiale mototolite sau foarte fine si au o lungime de 1,20m si o latime de 90 cm, cand sunt complet intinse. Pentru a innoda o astfel de esarfa puneti mijlocul acesteia dupa gat, cu cate un capat atarnand pe fiecare parte. Incrucisati cele doua capete si infasurati-le in jurul gatului, pentru a crea un nod, ce atarna in partea de sus a pieptului. Trageti putin esarfa si introduceti capetele in spatele nodului, pentru a da senzatie de volum.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preferintele individuale de stil se formeaza de-a lungul anilor. Totusi, stilul trebuie creionat cu mare grija, deoarece,...
Shopping-ul de sutiene poate fi obositor. Uneori, e greu sa gasesti marimea potrivita; la fel si modelul...
Tendintele in moda se schimba constant, devin repede depasite si uneori dispar intr-o clipita. Avem exemplul posetei...