Metode naturale de inlaturare a tartrului dentar

Metode naturale de inlaturare a tartrului dentar

Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti si a dintilor pusi.

Acesta se formeaza in special la persoanele care au o igiena orala deficitara. Culoarea tartrului variaza de la galben la maro si se depune atunci cand dintii nu sunt bine curatati. Singura metoda prin care poti inlatura tartrul dentar este sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu te speli dupa fiecare masa, resturile de mancare sau de zahar raman pe dinti si in timp se transforma intr-o placa bacteriana. Asa se formeaza pe scurt tartrul, care netratat duce la aparitia cariilor, distrugand smaltul dintilor.

Exista cateva remedii naturale pentru inlaturarea tartrului. Iata care sunt:

Spala-te pe dinti saptamanal cu un amestec din trei linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de sare. Aceasta solutie curata dintii, dar nu elimina definitiv tartrul subgingival.

Consuma fructe si legume tari, cum ar fi mar si morcov. Acestea actioneaza ca si pasta de dinti si inlatura resturile alimentare. In plus, cruditatile contin vitamine si minerale care diminueaza riscul aparitiei bolilor gingivale.

Mananca fructe acre. Acidul din fructe precum citrice sau grapefruit te vor ajuta sa previi placa si tartrul in mod natural, pentru ca interactioneaza cu bacteria si o ucid. Aceste fructe contin si agenti de inalbire, insa trebuie consumate cu moderatie, pentru a nu afecta smaltul dintilor.

Renunta la tigari. Produsele pe baza de nicotina contin o substanta care se transforma in placa bacteriana si tartru.

Foloseste zilnic ata dentara. Periuta de dinti nu reuseste sa ajunga intre dinti, motiv pentru care trebuie sa apelezi si la ata dentara cel putin o data pe zi.

Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi! Astfel vei inlatura resturile de mancare ce iti pot afecta dintii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si...
Multi producatori de pasta de dinti si de apa de gura se lauda cu produsele lor care...
Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul...