Tartru dentar

Lista articolelor despre tartru dentar pe AflaCum.ro

Articole despre tartru dentar

Citeste cele mai noi articole despre tartru dentar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tartru dentar, pe AflaCum.ro!

Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si coroane si care se intareste in combinatie cu mineralele din saliva, capatand consistenta cretei.

Exista o serie de factori, care contribuie la formarea tartrului, cum ar fi o igiena orala improprie, un periaj incorect, o alimentatie necorespunzatoare si lipsa unei ingrijiri dentare profesioniste.

O buna igiena dentara va impiedica depunerile de tartru, iar aceasta consta in:

Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti si a dintilor pusi.

Acesta se formeaza in special la persoanele care au o igiena orala deficitara. Culoarea tartrului variaza de la galben la maro si se depune atunci cand dintii nu sunt bine curatati. Singura metoda prin care poti inlatura tartrul dentar este sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu te speli dupa fiecare masa, resturile de mancare sau de zahar raman pe dinti si in timp se transforma intr-o placa bacteriana. Asa se formeaza pe scurt tartrul, care netratat duce la aparitia cariilor, distrugand smaltul dintilor.

Exista cateva remedii naturale pentru inlaturarea tartrului. Iata care sunt:

Citeste prospectul medicamentului Colgate Periogard 0,2 % , solutie bucofaringiana si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: pentru tratament adjuvant de scurta durata al inflamatiilor mucoasei bucale si gingivale.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.