1. Recipiente alimentare din plastic. Plasticul in sine nu e daunator. In schimb, componentele chimice pe care producatorii le folosesc pentru a face recipientele solide sunt foarte periculoase. Adesea, spalarea, incalzirea si contactul cu componentele alimentare declanseaza pericolele. Plasticul devine foarte toxic.
Sfaturi: 1. Nu folosi recipientele alimentare din plastic mai mult de 5 luni. 2. Nu incalzi mancare in recipiente de plastic la cuptorul cu microunde!
2. Saboti(Crocs). Milioane de oameni poarta zilnic acest tip de incaltaminte, fara sa stie ca nu ofera o stabilitate atat de necesara calcaielor. Un calcai nefixat poate duce la diverse probleme, cum ar fi deformari ale piciorului, formarea de calusuri si dureri de picioare.
3. Rimel. Acorda o atentie deosebita ingredientelor din care este facut rimelul! Unele dintre componente, precum parabeni, aluminiu pulbere si propilen glicol, pot fi foarte periculoase pentru sanatatea ochilor tai. De asemenea, evita utilizarea rimelului de la alte femei(prietene, rude), deoarece poti contacta bacterii si ciuperci, care pot infecta ochii.
4. Tigaie nonaderenta. Produsele chimice perfluorurate utilizate pentru a crea acest tip de tigaie devin periculoase la anumite temperaturi ridicate. Mai exact, la 230 grade Celsius, suprafata de prajire degaja substante volatile foarte periculoase. Cercetatorii danezi au constatat ca prezenta acestor substante chimice in sangele uman poate duce la formarea de celule canceroase.
5. Sapun antibacterian. Legea reglementeaza cantitatea de triclosan, antisepticul utilizat in sapunul antibacterian, in intervalul 0,1-0,3%. Cu toate acestea, raul este mult mai mare: triclosanul slabeste sistemul imunitar, iar rezistenta la antibiotice creste. De asemenea, triclosanul poate provoca dezechilibru hormonal si distrofie musculara. De fapt, sapunul antibacterian nu reprezinta decat un truc de marketing. Cercetarile arata ca orice bacterie poate fi indepartata de pe maini cu un sapun simplu.