Cum sa cureti proteza dentara. Periajul:
1. Cumpara o perie pentru proteza. Daza utilizezi o periuta de dinti obisnuita, acorda o atentie sporita zonele mai greu accesibile ale protezei. Daca porti proteza doar pe mandibula sau doar pe maxilar, vei folosi doua periute de dinti: una pentru curatarea protezei si cealalta pentru periajul dintilor naturali.
2. Protejeaza spatiul de lucru. Ai grija unde cureti proteza! Aceasta este perisabila, deci se poate sparge in contact cu o suprafata dura. Te sfatuim sa cureti proteza dentara deasupra chiuvetei. Blocheaza intai scurgerea cu o carpa si lasa apa sa curga putin deasupra sa. Astfel, daca scapi proteza din mana in timpul periajului, aceasta va pica pe moale si nu se va sparge. De asemenea, ai girja sa tii proteza dentara in mana nedominanta, dar nu foarte strans; la fel, o poti rupe daca pui prea multa presiunea pe ea!
3. Aplica produsul de curatare. Poti folosi un gel/ o pasta special conceput/a pentru proteze dentare sau alt agent de curatare bland, netoxic. Nu utiliza pasta de dinti obisnuita sau orice substanta de curatare abraziva. Acestea pot zgaria proteza dentara, creand locuri in care bacteriile vor prospera. De asemenea, nu folosi apa fierbinte, ci doar calduta.
4. Perie. Cu peria pentru proteza in mana dominanta, perie proteza pe intreaga sa suprafata. Perii trebuie sa ajunga in toate zonele canelate si curbate. Totusi, nu freca prea tare, deoarece poti deteriora proteza dentara. Periajul riguros ajuta la prevenirea formarii tartrului.
5. Clateste. Sub jet de apa, foloseste peria pentru a indeparta detergentul si resturile ramase. Verifica proteza dentara . Zonele care se simt alunecoase pot indica faptul ca exista inca placa la suprafata.
6. Foloseste proteza dentara. Acum poti fixa proteza inapoi in gura. Daca nu esti gata sa o porti, pune-o intr-un pahar cu apa si las-o asa peste noapte.
Cum sa cureti proteza dentara. Inmuierea:
1. Indeparteaza proteza dentara. Daca proteza este scoasa din gura pentru o perioada de timp in fiecare zi, vei oferi tesuturilor o perioada de odihna de la contactul constant. Proteza trebuie sa ramana umeda in acasta perioada. Asadar. inmuierea sa peste noapte este benefica.
2. Foloseste o solutie chimica. Inmuierea protezei dentare intr-o solutie chimica ajuta la slabirea petelor si a depunerilor, care pot fi apoi indepartate. Produsele special concepute pentru inmuierea protezelor dentare sunt, adesea, si antimicrobiene.
3. Alege un recipient adecvat. Selcteaza un recipient cu un capac montat, care sa fie potrivit pentru dimensiunea protezei.
4. Urmeaza instructiunile de pe ambalaj. Foloseste numai apa calda . Apa fierbinte poate deforma proteza dentara.
5. Scufunda proteza dentara. Proteza trebuie sa fie complet scufundata in solutie. Apoi, pune capacul recipientului. Nu lasa nicio parte a protezei in afara sau expusa la aer.
6. Clateste. Dimineata, cand scoti proteza dentara din solutie, clateste-o pentru a indeparta substantele chimice si resturile. Periaza, apoi, proteja , asa cum ti-am recomandat mai sus. Gata! Proteza e pregatita pentru purtare.
7. Curata recipientul. Goleste si curata recipientul in care tii proteza. Fa asta zilnic pentru ca igiena orala sa fie mereu la inaltime!
Citeste si: Cum se curata un aparat dentar