Curata capacul unei cutii alimentare inainte de a-l desface! Iata de ce trebuie sa faci asta

Curata capacul unei cutii alimentare inainte de a-l desface! Iata de ce trebuie sa faci asta

Nimic nu se compara cu sunetul produs de o cutie de suc desfacuta intr-o zi torida de vara. E o senzatie de satisfactie unica pe care credem ca orice om a trait-o macar o data in viata. Ne intrebam, insa: ai avut grija sa cureti cutia in partea ei superioara inainte de a o desface? Daca nu ai facut-o, afla ca ar trebui sa schimbi obiceiul. Capacul unei astfel de cutii poate contine mii de bacterii si alti microbi extrem de periculosi!

De ce necesar sa curatam capacul unei cutii alimentare(cutie de suc, de conserva, de pateu etc):

1. Cutia ar putea fi urinata de diverse animale(soareci, sobolani, etc). Urina animala poate fi o sursa de transmitere a mai multor boli, una dintre ele fiind leptospiroza. Aceasta este o boala cauzata de o bacterie ce se regaseste in urina animalelor, cum ar fi soarecii si sobolanii. Leptospiroza se transmite prin contact direct cu bacteriile. Simptomele acestei boli sunt: febra, dureri de cap, dureri musculare si stare generala de rau; in anumite cazuri severe, boala se poate agrava!

2. Marfurile conservate ar putea fi contaminate de praful si de murdaria din jur. Nu este recomandat sa consumi alimente care contin praf, deoarece aceasta componenta poate fi contaminata cu microorganisme responsabile pentru anumite boli. De exemplu, bacteriile Bacillus cereus pot provoca diaree, crampe abdominale si chiar varsaturi!

3. Insectele precum gandacii pot folosi conservele pentru a-si depune ouale sau fecalele. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, gandacii rasppandesc in mod obisnuit boli precum dizenteria, gastroenterita, diareea, tifoida si chiar lepra! Spala, asadar, conservele cu apa si sapun inainte de a le desface!

4. Resturile animalelor/ insectelor pot cadea in mancare. Capacele conservelor ar putea contine urme mici de insecte precum muste, paianjeni sau gandaci. Daca nu cureti capacul, acestea pot ajunge in mancare contaminand-o! Unele insecte, cum ar fi mustele, sunt transmitatoare a peste 60 boli, inclusiv tifoida, holera si poliomielita!

Citeste si: Afla ce diferente exista intre infectiile virale si cele bacteriene

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancarime pe spate poate fi extrem de enervanta, mai ales daca nu ajungi direct cu mana...
Dinti albi si sanatosi? Cei mai multi dintre noi viseaza la asa ceva. Se poate si nu...
Apa de gura este importanta in igiena orala, mai ales daca folosesti un produs terapeutic. Pentru ca...