Simbolul care arata cand expira produsele pentru machiaj

Simbolul care arata cand expira produsele pentru machiaj

Majoritatea femeilor nu arunca produsele de machiaj pana cand nu golesc complet recipientele acestora, insa acest lucru este total gresit, deoarece se expun unor riscuri mari, folosind produse expirate.

Folosirea unor produse trecute de termenul de garantie poate produce dermatita, o boala de piele, care cauzeaza iritatii, inflamatii, basici sau chiar umflaturi la nivelul pielii, potrivit medicilor dermatologi.

Calea cea mai sigura de prevenire a acestei boli sau a altor efecte secundare este aceea de a verifica data de expirare a produselor de machiaj, dupa cum urmeaza:

1. Depistati codul de bare al produsului.

2. Langa acesta se afla un simbol asemanator unui recipient pentru crema de fata, cu capacul desfacut, sub care apare numarul de luni cat este valabil produsul, urmat de litera M.

3. Incercati, apoi, sa va amintiti cand ati desfacut prima data recipientul produsului si calculati cat timp a trecut de atunci.

Daca a trecut prea mult timp si nu va puteti aminti, cel mai bine este sa aruncati respectivul produs, deoarece cel mai probabil este expirat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Buricul este cea mai urdara zona a organismului uman. Aici se strang bacterii, transpiratie, celule moarte, diverse...
Dintii tai nu mai au stralucirea de altadata? Petele provocate de fumat si de anumite alimente par...
Mirosul de urina este unul dintre cei mai mari dusmani ai baii tale. Indiferent cat ai fi...