Cum iti creezi cont pe Linkedin?

Cum iti creezi cont pe Linkedin?

LinkedIn este cea mai mare si mai raspandita retea de socializare din domeniul profesional. Afla cum iti creezi cont!

In comparatie cu Facebook, aceasta se adreseaza persoanelor juridice si legaturilor de afaceri. Reteaua LinkedIn mai poate fi folosita pentru cautarea unui job, recrutarea de noi angajati, oferte de vanzari si pentru a afla stiri despre anumite firme. Iata cum functioneaza aceasta retea:

1

Inscrierea

Accesati site-ul web LinkedIn. Dati click pe link, adaugati informatiile personale relevante si dati click pe "join LinkedIn."

Creati-va un profil. Acesta reprezinta o oglinda profesionala a propriei persoane. Un profil grozav si detaliat prezinta o persoana de succes si implinita, in timp ce un profil vag prezinta o persoana nepasatoare sau care nu poate fi deranjata.

Confirmati adresa de email folosita pentru crearea profilului, prin intermediul linkului primit. Acest lucru va va permite sa completati urmatorul pas si anume gasirea cunostintelor.

Adaugati-va cunostintele. Acestea sunt persoane de legatura din domeniul profesional pe care le cunoasteti sau pe care doriti sa le cunoasteti. Cunostintele adaugate pe LikendIn vor deveni parte din reteaua voastra sociala.

Continuati completarea profilului. Adaugati detalii despre experienta profesionala anterioara si despre studii. Apoi continuati cu un sumar scurt sau cu un titlu, care sa va descrie din punct de vedere profesional, subliniind punctele voastre forte.

Incarcati o fotografie de profil, care sa va descrie din punct de vedere profesional (o fotografie serioasa de la bust in sus, o poza facuta la serviciu, etc).

Adaugati-va calitatile si aptitudinile profesionale pe profil.

Adaugati site-ul web personal sau cel al companiei, blogul personal sau pagina de Twitter. Cu cat oferiti mai multe date de contact, cu atat le va fi mai usor persoanelor interesate sa va acceseze informatiile, iar profilul LinkedIn va fi mai valoros.

Adaugati cunostinte sugerate pe LinkedIn, pe baza domeniului de activitate sau a studiilor.

2

Primii pasi

Cereti recomandari de la cunostintele de pe LikedIn si postati-le pe profilul personal. Astfel veti putea fi recrutati de catre angajatori sau veti putea fi solicitati de catre anumite persoane, pentru a presta diferite servicii.

Alaturati-va si participati in grupuri de pe LinkedIn. Va puteti mari reteaua si vizibilitatea pornind si participand la anumite discutii. Grupurile locale va vor informa cu privire la activitatile si evenimentele din retea.

Pastrati-va la zi profilul profesional, deoarece acesta este primul lucru care va aparea atunci cand cineva va cauta numele online.

Mariti-va in mod regulat reteaua, prin adaugarea de noi cunostinte.

Pastrati legatura cu cunostintele de pe LinkedIn. Raspundeti update-urilor acestora, trimitand felicitari pentru un nou job sau o noua functie. Cele mai importante cunostinte cu care este bine sa pastrati legatura sunt cele de la jobul anterior sau cele cu care nu ati vorbit de mult timp.

3

Gasirea unui job

Reteaua LinkedIn este o metoda ideala de gasire a unui nou job, deoarece pe baza detaliilor profesionale introduse, acesta va poate oferi mai multe joburi, potrivite aptitudinilor personale.

Pastrati-va la zi profilul LinkedIn, oferind informatii verosimile si prezentandu-va intr-o lumina pozitiva.

Puteti gasi joburi pe LinkedIn, foarte usor, accesand butonul Jobs.

4

Recrutarea

Creati-va un profil atractiv al firmei. Atunci cand contactati pe cineva pe LinkedIn, persoana respectiva va verifica mai intai profilul firmei, asadar este important ca acesta sa va puna intr-o lumina buna.

Postati un job pe LinkedIn. Puteti plati sa postati un job, fara sa aveti un cont de recrutare, pentru a atrage aplicanti de buna calitate.

Creati-va un cont de recrutare pe LinkedIn. Acesta este modul ideal de a gasi un anumit tip de candidati.

Reteaua LinkedIn va poate ajuta sa gasiti rapid informatii despre trecutul prtofesional al unei persoane. Mai mult, puteti gasi numeroase persoane care sa va ofere referinte despre un anumit candidat.

5

Oferte de vanzari

Puteti gasi oferte de vanzari foarte repede pe LinkedIn.

Creati-va un cont de vanzari Premium pe LinkedIn. Acesta va va permite sa gasiti cumparatori si sa-i contactati.

Folositi LinkedIn pentru a contacta cunostinte ale cunostintelor, ce pot constitui eventuali cumparatori.  

6

Construirea unui brand personal

Fiti vizibili pe Google si alte motoare de cautare. LinkedIn arata cat de des va apare profilul in cautari si ce fel de persoane va cauta.

Nu adaugati persoane necunoscute, insa cautati cunostinte. Cu cat adaugati mai multe contacte, cu atat mai multi oameni va vor vizualiza update-urile.

Postati update-uri pentru cunostintele de pe LinkedIn, periodic.

Participati la grupuri pe LinkedIn.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Instagram este o retea de socializare prin care puteti sa va impartasiti pozele cu prietenii, fiind creata...
Exista mai multe motive pentru care ai nevoie de un cont de Gmail Business. Este eficient, sigur,...
LinkedIn este o retea de socializare ce creeaza legaturi virtuale in mediul afacerilor, intre colaboratori. Acest site...