Cum poti bloca si debloca diferite site-uri de internet cu Firefox?

Articol scris de Marius Bercea
Cum poti bloca si debloca diferite site-uri de internet cu Firefox?

Firefox este unul dintre cele mai populare browsere, in prezent, avand o serie de caracteristici, optiuni, teme actualizari si programe de completare, care transforma navigarea pe internet, intr-o exrperienta foarte placuta.

Firefox prezinta o serie de teme, care pot schimba fereastra browserului, pentru a nu lasa plictiseala sa intervina. De asemenea, puteti schimba culoarea si fontul browserului si puteti downloada si instala o serie de actualizari si programe de completare, pentru a va personaliza browserul in functie de preferinte, deoarece acesta nu poseda un filtru de blocare a site-urilor in mod individual.

Iata cum puteti bloca si debloca diferite site-uri de internet, folosind Firefox:

- Accesati site-ul web Firefox si dati click pe fila programelor de completare. Puteti, de asemenea, sa tastati cateva cuvinte cheie in casuta de cautare si sa cautati aplicatia in lista de programe de completare. 

- Un astfel de program, pe care puteti sa-l descarcati gratuit si sa-l instalati este BlockSite 0.7.1.1., acesta blocand, in mod automat, site-urile web, pe care le-ati selectat si dezactivand hyperlikurile, legate de anumite site-uri web.  

- Descarcati si instalati programul de completare BlockSite. Reporniti Firefox si mergeti la Tools in bara meniului principal, din fereastra browserului Firefox. Dati click pe optiunea Add-ons (program de completare), pentru a deschide casuta de dialog aferenta, cu lista acestora si a actualizarilor. Selectati Blocksite, pentru a deschide casuta de dialog aferenta acestuia. Casuta cu preferinte BlockSite are o lista de preferinte in sectiunea de sus. Pentru a bloca site-uri, selectati Enable BlockSite, Enable warning messages si Enable link removal and Blacklist. Dati click pe butonul Add. Va aparea o fereastra, unde veti putea scrie URL-urile, pe care doriti sa le blocati. Dati OK dupa fiecare adresa web introdusa. Puteti da copy-paste la lista cu site-urile pe care doriti sa le blocati, dintr-un fisier Word. Puteti, de asemenea, sa setati o parola, pentru a impiedica pe altcineva sa deblocheze, sa stearga sau sa adauge elemente la lista cu site-uri blocate. Bifati casuta Enable Authentification si scrieti parola dedesupt. Apasati OK.

- Pentru a debloca unele site-uri, urmati pasii:

Tools - Add-ons – BlockSite, alegeti site-urile pe care doriti sa le deblocati si dati click pe butonul White List. Repetati operatiunea, pentru fiecare site web in parte si la sfasit apasati OK.

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Modul Incognito sau privat al unui browser este o caracteristica care permite unui utilizator al unui computer...
Stergerea periodica a istoricului de navigare este o masura de securitate indicata si absolut necesara, mai ales...
Uneori barele de unelte pot fi instalate pe un computer, o data cu un nou sotware si...