Cum sa te comporti in mediul online. Nu face niciodata aceste lucruri!

Cum sa te comporti in mediul online. Nu face niciodata aceste lucruri!

Retelele de socializare nu mai sunt o necunoscuta pentru romani. Aproape orice persoana stie sa foloseasca Facebook, Twitter sau Instagram. Asta cel putin la nivel de incepator. Pentru a te simti , insa , in siguranta, dar si pentru a-i feri pe ceilalti utilizatori de neplaceri, e necesar sa eviti anumite comportamente. Iata care sunt acestea.

7 sfaturi pentru siguranta sporita in mediul online. Ai grija de tine si nu-i afecta pe ceilalti!

1. Nu posta poze/filmulete stanjenitoare. Chestiunile intime dintre tine si partener/a sunt pentru mediul online doar daca lucrezi in industria filmelor pentru adulti. In orice alta situatie, fotografiile erotice personale trebuie sa ramana in arhiva telefonului/laptopului/ pc-ului tau. Imagineaza-ti cum vor reactiona prietenii tai cand vor vedea enormitatea! Ca sa nu mai vorbim despre unul dintrei sefii tai, care s-ar putea afla in lista de prieteni...

2. Nu posta prea multe informatii legate de copii. E placut sa impartasesti cu cei dragi fotografiile cu frumosii tai copii. Evita, insa, sa faci postari publice si sa dai detalii prea multe la poze. Tot felul de dezaxati ar putea afla date despre copilul tau si apoi l-ar putea aborda…

3. Evita cearta in mediul online. O situatie tensionata e perceputa altfel in mediul online. Orice fraza nelalocul ei ar putea fi inteleasa de interlocutor ca o amenintare mult mai mare decat intentionezi sa para. Fii echilibrat/a, rezonabil si evita situatiile extreme, oricat de mult ti-ar placea sa iti impui punctul de vedere. Altfel, risti sa ramai fara prieteni; nu ne referim doar la cei virtuali...

4. Nu sari peste autentificarea in doi pasi. Aceasta autentificare este esentiala pentru ca iti ofera un nivel ridicat de securitate a contului/urilor/. Nimeni nu-ti poate accesa contul, chiar daca parola ti-a fost compromisa. Mai mult decat atat, poti primi alerte de fiecare data cand altcineva incearca sa-ti acceseze contul de pe un browser sau dispozitiv diferit. 

5. Evita sa stai nonstop pe WI-FI gratuit. In aproape orice loc public exista si WI-FI gratuit. Evita sa -l folosesti din abundenta! Asta pentru ca multi hackeri isi fac  conturi false de Wi-Fi gratuite, iar datele personale ale celor care se conecteaza la aceste tipuri de retele pot fi furate. Verifica intotdeauna daca reteaua e autentica.

6. Nu pune aceeasi parola pentru mai multe conturi. Algortimul parolei repetate te expune in fata hackerilor. Asadar, incearca diferite combinatii deloc usoare si nu le repeta pentru conturi diferite.

7. Nu sincroniza conturile de social media. Unele servicii te ajuta sa sincronizezi conturile, pentru a-ti usura munca, insa exista sanse ca o postare sa ajunga pe toate retelele. Postarile de pe Facebook, ca exemplu, sunt foarte diferite de cele de pe Instagram, de aceea este foarte important sa adaptezi continutul in functie de reteaua de socializare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca esti curios, ai nevoie sau vrei sa afli care este viteza internetului tau, dar din pacate,...
Hackerii pregatesc atacuri de proportii in 2018! Cel putin asta ne transmit specialistii in securitate cibernetica. Zonele...
Esti la serviciu si se intampla sa ai timpi morti pe care vrei sa-i depasesti intrand putin...