Cum ne-am descurca 24 ore fara INTERNET

Cum ne-am descurca 24 ore fara INTERNET

Lumea moderna e conectata in proportie covarsitoare la internet! Fie ca ne aflam la birou sau acasa, mediul online ne insoteste la aproape fiecare pas. Dar v-ati gandit ce s-ar intampla, oare, cu societatea, daca internetul ar pica, chiar si pentru 24 ore, la nivel global?

Internetul este dominant in aproape orice domeniu de activitate. Milioane de angajati lucreaza in mediul online, iar unele dintre cele mai mari companii din lume sunt in esenta digitale.

In SUA, o cincime din populatie foloseste Internetul aproape constant, iar 73% dintre oameni il folosesc cel putin zilnic.

In Romania, un studiu IRES realizat anul trecut arata ca 9 din 10 participanti, cu varste cuprinse intre 16 si 50 ani si care provin din mediul urban, folosesc Internetul si ca 40% dintre repondenti stau online mai mult de trei ore pe zi.

Cum ar putea pica Internetul ?

1. Pot fi afectate, mai ales accidental, cablurile subacvatice care transporta volume vaste de trafic de Internet intre continente.

2. Un guvern cu acces la butonul rosu ar putea opri Internetul intr-o anumita tara, cum s-a intamplat in Egipt in timpul miscarii cunoscute ca Primavara Araba din 2011. Scopul? Ingreunarea coordonarii activitatii protestatarilor. Situatii similare s-au petrecut si in timpul protestelor din Turcia si Iran.

3. Amenitarea cea mai mare vine din spatiu, sub forma exploziilor solare, care ar putea distruge sateliti, retele electrice si sisteme informatice.

Efectele FARA INTERNET

Daca in 2000, americanii sustineau ca picarea internetului ar afecta in mod nesemnificativ economia, in zilele noastre lucrurile nu ar mai sta deloc asa! Unii specialisti sustin ca in 2017 o cadere masiva a internetului este foarte posibila. In aceasta situatie, sustin aceleasi voci, pietele financiare se vor prabusi! In plus, pot exista efecte in plan psihologic, care s-ar putea manifesta sub forma unor sentimente de izolare si de anxietate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Majoritatea oamenilor utilizeaza internetul. Daca citesti acest articol, esti unul dintre ei. Chiar daca te gasesti online...
Retelele de socializare nu mai sunt o necunoscuta pentru romani. Aproape orice persoana stie sa foloseasca Facebook,...
Internetul ne-a adus evolutie, prin posibilitatile mult mai rapide de informare si de comunicare, insa si involutie,...