Facebook schimba modul in care vor fi afisate postarile

Facebook schimba modul in care vor fi afisate postarile

Facebook opereaza schimbari importante inca de la inceputul anului. Liderii celebrei retele de socializare au anuntat o noua modificare a algoritmului care stabileste ordinea posturilor pe wall-ul utilizatorilor sai. Mai exact, schimbarile vor avea legatura cu localizarea.

Facebook pune accent pe localizare. Zuckerberg a anuntat ca stirile populare intr-o anumita regiune geografica vor fi afisate mai sus in feed utilizatorilor din respectiva zona, care inca n-au vazut postul in cauza.

Modificarea vine in sprijinul publicatiilor locale si intr-un final in sprijinul utilizatorilor care vor primi informatii din cea mai importanta zona de interes. Pe masura ce un subiect va atrage o audienta mai mare intr-o regiune, sansele acestuia sa ajunga in fruntea feed-ului utilizatorilor din acea zona cresc.

Criteriul de baza pe care Facebook il ia in seama pentru calcularea popularitatii unei stiri locale este numarul de click-uri. Cu cat numarul de utilizatori care dau click pe un link este mai mare, cu atat acesta va fi mai important. Evident, nu vor fi neglijate distrubuirile(share-urile) stirilor.

Modificarea a fost aplicata, deja, in SUA. Pana la incheierea lui 2018, Facebook va cauta sa extinda acest model in cat mai multe state.

Modelul nu este, insa, batut in cuie. Facebook a mai anuntat ca abordarea ar putea suferi modificari la randul ei, in functie de rezultatele constatate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facebook ofera multe setari interesante utilizatorilor sai. Una dintre ele iti da sansa sa ascunzi lista de...
Contul de facebook poate fi dezactivat din dorinta proprie sau de catre angajatii sai, in cazul in...
Facebook-ul inca este cea mai populara retea de socializare din Romania( asta chiar daca retele precum Instagram,...