Instagram. Cum sa ajungi la 10 000 de urmaritori

Instagram. Cum sa ajungi la 10 000 de urmaritori

Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala masura. Astfel vei intra in zona utilizatorilor microinfluenti, devenind un creator de continut respectat in nisa ta. Usor , usor, vei ajunge chiar sa castigi de pe urma postarilor tale. Dar sa atingi un asemenea numar de urmaritori nu e chiar simplu. E nevoie de munca, rabdare, pricepere si charisma. In acest articol vei gasi strategii garantate pentru a creste numarul de urmaritori la minimum 10 000!

Instagram. Cum sa ajungi la 10 000 de urmaritori:

1. Concentreaza-te pe nisa ta. Utilizatorii urmaresc conturi  in care se posteaza continut despre nisele lor preferate. Asadar, daca creezi continut unic in mod consecvent, cu o tema coerenta, acestia vor urmari si pe viitor contul tau. In schimb, daca continutul tau nu este usor de clasificat, oamenii nu vor intelege continutul si nu te vor mai urmari. Altfel spus, utilizatoriii te gasesc pe Instagram datorita continutului tau actual , dar te urmaresc pentru ca vor sa vada continutul tau viitor . Aderarea la o nisa ii mentine aproape pe adeptii tai actualii, incurajand si o noua crestere. Micro-influentii (definiti ca utilizatori cu urmaritori intre 10 000 si 100 000 de urmaritori) sunt atractivi pentru agentii de publicitate datorita publicului lor de nisa. De fiecare data cand distribui ceva nou pe Instagram, gandeste-te la publicul tinta. Care e acesta? De ce are nevoie?

2. Imbunatateste rata de implicare. Cu cat exista mai multe aprecieri si comentarii la postarile tale, cu atat mai multi oameni vor dori sa se alature conversatiei. Daca cineva da peste postarile tale atractive si vede ca nimeni nu apreciaza sau comenteaza, cel mai probabil nu te va urmari. Pentru a va imbunatati rata de implicare, incepe conversatii cu publicul si incurajeaza interactiunea . Pune indemnuri in titluri precum „Spune-ne si tu un moment cand...Astfel vei incuraja comunicarea. Pune intrebari, spune povesti si incurajeaza oamenii sa-si impartaseasca gandurile despre subiecte de interes. Pentru a calcula rata de implicare a unei postari, cauta totalul interactiunilor (aprecieri, comentarii, distribuiri si salvari), apoi imparte acel numar la numarul de urmaritori. Odata ce ai 10 000 de urmaritori si o rata de implicare sanatoasa, agentii de publicitate te vor considera un expert in nisa. Urmeaza, asadar, castigurile financiare de pe urma Instagram.

3. Creeaza continut de calitate. Daca urmaritorii tai actuali distribuie postarile tale prietenilor lor, probabil ca si acestia din urma te vor urmari. Cheia a este sa te asiguri ca postarile merita distribuite. Ce fel de continut este considerat demn de partajat? Iata cateva exemple:

- continut care distreaza. Videoclipuri scurte si alte postari care pot fi identificate ca amuzante sau captivante. Consulta Instagram Reels pentru a afla ultimele tendinte;

- continut educational. Trucuri , sfaturi de viata, tutoriale pas cu pas si lectii interesante de istorie;

- povesti atractive: fotografii, videoclipuri si text care sa le transmita urmaritorilor stari pozitive, prin intermediul unor experiente amuzante, sentimentale, emotionale, care schimba viata sau inspirationale;

- fotografii estetice: postarile cu o estetica atractiva, fotografiile cu iluminare excelenta si grafica bine realizata sunt toate demne de partajat.;

4. Foloseste hashtag-urile in mod corect. Hashtag-urile sunt cea mai buna modalitate de a ajunge la noi urmaritori fara a cheltui bani pe publicitate. Oamenii isi cauta subiectele preferate in instrumentul de cautare al Instagram. Vrei, asadar, ca continutul tau sa apara in acele cautari! Hashtag-urile tale ar trebui sa fie intotdeauna in descrierea postarii, nu in comentarii separate. Punerea hashtag-urilor direct in legenda asigura legarea acestora de hashtag-urile respective. Foloseste intre 5 si 10 hashtag-uri binecunoscute pentru nisa ta, la fiecare postare. Tine cont de hashtag-urile populare care se potrivesc continutului. Obisnuieste-te sa verifici postarile unor creatori similari pentru a vedea ce hashtag-uri utilizeaza.

5. Imbunatateste-ti cele mai bune postari. Creeaza campanii publicitare Instagram pentru a-ti directiona continutul catre publicul potrivit. Instrumentele de publicitate platita ale Instagram sunt o modalitate excelenta de a-ti extinde acoperirea catre persoanele care altfel nu ti-ar gasi contul. Poti sa alegipublicul tinta, acoperirea dorita si chiar faci postarile de gasit pentru utilizatori(clic direct). Daca ai buget, nu ezita sa-l folosesti pentru prmovare. E cel mai bun mod de a creste rapid numarul urmaritorilor.

6. Monitorizeaza statisticile. Afla ce continut va aduce cei mai multi urmaritori noi. Cand ai un cont de companie sau de creator, poti atinge butonul Perspective din profil pentru a verifica statistici utile, inclusiv valorile privind cresterea urmaritorilor. Daca anumite postari, povesti sau reels-uri au ca rezultat o crestere mai mare a numarului de urmaritori, foloseste acele postari ca inspiratie pentru postarile viitoare.

7. Intra in Reels. Instagram Reels sunt puternic promovate. Pe masura ce oamenii se ruleaza feedurile lor, Instagram le dezvaluie Reels-uri relevante din conturi pe care inca nu le urmaresc. Daca Reels-urile tale sunt sugerate altora, iti vei extinde acoperirea dincolo de ceea ce poti i face cu postari obisnuite. Foloseste reels-urit distractive, amuzante pentru a capta atentia oamenilor. De asemenea, atunci cand Instagram introduce noi functii pe platforma, nu ezita sa le incerci! Instagram va promova utilizarea noilor functii catre un public mai larg.

8. Urmareste alti creatori si interactioneaza cu ei. Instagram este despre comunitate. In calitate de membru al comunitatii, este important sa interactionezi cu alte persoane si sa construiesti relatii in afara bazei de aurmaritori deja existenti. Urmareste conturile de Instagram din nisa ta si construieste relatii atat cu creatorii, cat si cu urmaritorii. E posibil sa te urmareasca! Urmarirea altor creatori iti ofera, de asemenea, sansa de a vedea ce functioneaza bine pentru altii, precum si oportunitatea unei colaborari viitoare. Nu trimiteti spam in postarile altor persoane – implica-te in conversatii naturale pentru rezultate organice.

9. Asigura concursuri si promotii de mare valoare. Daca ai deja o comunitate solida, e timpul sa creezi concursuri care va pot extinde acoperirea. Multi influenceri isi maresc numarul de urmaritori oferind premii urmaritorilor noi si existenti. Gandeste-te la un premiu pe care oamenii si-l vor dori cu adevarat, apoi incurajeaza urmaritorii sa eticheteze prietenii care ar putea fi interesati. Noteaza in zona de reguli faptul ca doar un urmaritor al contului tau poate castiga premiul!

10. Promoveaza-te pe blogul personal si pe alte retele sociale. In cazul in care oamenii te urmaresc pe alte platforme, probabil ca vor dori sa te urmareasca si pe Instagram. Acest fenomen este valabil mai ales pentru bloggeri, utilizatorii de Twitter si proprietarii de afaceri care abia au inceput sa foloseasca Instagram, dar au deja un numar mai mare de urmaritori in alta parte. Poti, de asemenea, sa incorporezi postarile Instagram pe blogul personal si sa share-uiesti povestile Instagram pe Facebook pentru o experienta ideala.

11. Alatura-te unui instagram pod. Podurile sunt grupuri de creatori care au aceleasi idei; un loc unde se interactioneaza intre continuturi. In general, podurile de implicare sunt controversate, deoarece incurajeaza interactiunile non-organice cu postarile de pe Instagram. Dar acestea sunt doar podurile mai mari si mai spam. Intrarea intr-un grup de nisa mai mic de creatori similari care vor aprecia si vor comenta reciproc poate fi o modalitate rapida de a atrage atentia asupra postarilor cu rate de implicare mai scazute.

Citeste si: Cum poti determina diferite persoane sa te urmareasca pe Instagram?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aproximativ un miliard oameni din intreaga lume folosesc Instagram in fiecare zi! Aceasta retea a incetat de...
Instagram vine cu o noua setare pentru utilizatorii sai. Mai exact, acestia vor putea alege pe cine...
Telefonul tau mobil se misca din ce in ce mai greu? E posibil sa fie din cauza...