Netflix, actualizarea care va infuria multi romani! Ce s-a schimbat?

Netflix, actualizarea care va infuria multi romani! Ce s-a schimbat?

Netflix a schimbat politica de utilizare a conturilor in Romania! Ce presupune modificarea? De pe un singur cont se pot urmari filmele si serialele Netflix DOAR de la o singura adresa/locuinta. Altfel spus, asa-numitele abonamente la comun nu vor mai fi posibile decat cu o plata suplimentara!

Netflix. Ce s-a schimbat? Pana pe 24 mai 2023, un cont de Netlfix putea fi urmarit de pe mai multe IP-uri(adrese). De exemplu, pentru un abonament premium de 11,99 euro/luna, puteai urmari 4 dispozitive in mod simultan, fara a conta de unde sunt lansate acestea. Mai exact, numarul de dispozitive de urmarit in simultaneitate a ramasa acelasi, de 4, insa acestea nu mai pot fi urmarite decat din interiorul unei singure locuinte!

Netflix. Actualizare cu privire la folosirea la comun a contului cu alte locuinte. Fiecare abonat Netlfix din Romania a primit un mail in care este informat urmatoarele:

Contul tau Netflix este pentru tine si oricine locuieste cu tine – locuinta ta. Poti viziona pe Netflix cu usurinta in deplasare sau atunci cand calatoresti — pe dispozitivele personale sau pe un televizor dintr-un hotel sau casa de vacanta.
Pentru a controla modul in care este utilizat contul tau, ai la dispozitie cateva optiuni:

- verifica cine iti foloseste contul Netflix. Vezi ce dispozitive sunt conectate la cont. Deconecteaza-te de pe dispozitivele care nu ar trebui sa aiba acces si schimba parola. Daca vrei sa folosesti serviciul Netflix la comun cu cineva din afara locuintei tale, poti utiliza aceste functii:

- transfera un profil. Oricine iti utilizeaza contul poate transfera un profil catre un nou abonament pe care il achita;

- achizitioneaza un extra abonat. Poti folosi contul Netflix la comun cu cineva care nu locuieste cu tine pentru înca 2,99 EUR/luna.

Netflix. Tipuri de abonament disponibile in Romania:

- abonamentul Minim - 4,99 euro/luna. Ai acces la filme si seriale pe un singur dispozitiv compatibil. Poti viziona in format HD si poti descarca pe un singur dispozitiv compatibil;

- abonamentul Standard - 9,99 euro/ luna. Ofera acces la filme si seriale pe 2 dispozitive compatibile simultan. Poti viziona in format Full HD si poti descarca pe doua dispozitive compatibile simultan;

- abonamentul Premium - 11,99 euro/luna. Ai acces la filme si seriale pe 4 dispozitive compatibile simultan. Poti viziona in format Ultra HD si poti descarca pe sase dispozitive compatibile simultan.

 Netflix. Cine pierde de pe urma acestei modificari? Cei mai afectati sunt abonatii cu conturi Premium care locuiesc singuri. Practic, o persoana din aceasta categorie plateste 11,99 euro/luna, fara a avea posibilitatea de a imparti beneficiile in afara locuintei! Altfel spus, daca ai un asemenea abonament si esti singur/a, nu poti imparti beneficiile de vizionare cu o persoana care locuieste in afara adresei tale! Sa zicem ca locuiesti in Bucuresti, iar tatal/mama ta locuieste undeva in provincie. Parintele tau va mai putea vedea continut Netflix prin intermediul contului tau doar daca il adaugi ca extraabonat, adica sa platesti 2,99 euro/luna suplimentar la abonament. 

Cum detecteaza Netflix dispozitivele dintr-o gospodarie? Foloseste infromatii precum adrese IP, ID-urile dispozitivelor si activitatea contului pentru a determina daca un dispozitiv conectat la contul tau  face parte din gospodaria respectiva.

Citeste si: Netflix. Filme mai putin promovate pe care merita sa le vezi

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Netflix este o platforma online care pune la dispozitia abonatilor(contra cost – abonament fix) seriale, filme si...
Omul modern s-a obisnuit, in ultimii ani, cu platformele de streaming, cele care ofera filme de lungmetraj,...
Vrei sa vizionezi un film pe repede inainte, fara a scapa, insa, scene importante? Ai posibilitatea de...